BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiFacebook sağlık sektörü için müjdeyi verdi!----

Facebook sağlık sektörü için müjdeyi verdi!

Facebook sağlık sektörü için müjdeyi verdi!
30 Ekim 2019 - 12:01 www.finansgundem.com

Skandallardan ve olumsuz gelişmelerden başını kaldıramayan şirket yeni atılımlar yapmayı hedefliyor. Facebook, kan değerlerinizi, muayene sonuçlarınızı yükleyebileceğiniz bir sistem üzerine çalıştığını açıkladı.

Şirket yakın zamanda ABD kullanıcılarının test edebileceği yeni sistemini duyurdu. Bu sistem sayesinde rutin sağlık kontrollerinizi bir çatı üzerinde toplayabileceksiniz. Ayrıca önemli hastalıklar ile ilgili kontrolleriniz için de yararlı olacak bu sistem kısa sürede tüm dünyaya açılacak.

Şirket geçtiğimiz aylarda veri gizliliğini ihlal ettiği gerekçesi ile on binlerce uygulamayı silmişti. Özellikle veri gizliliği konusunda şaibeli bir geçmişi olan şirkete kullanıcılar sağlık bilgilerini eklemekten çekinecektir.

Mark Zuckerberg, Preventative Health adını verdikleri bu özellik ile kullanıcıların tüm sağlık bilgilerini elde etmek istiyor. ABD gibi özel sigorta şirketlerinin yaygın olduğu birçok ülke var. Bu sebepten dolayı kullanıcılar sağlık bilgilerinin sigorta şirketlerine satılmasından endişe duyuyor. Benzer şekilde şirketin kişisel bilgileri sattığını düşünürsek kullanıcılar pek de haksız sayılmaz.

Facebook, Preventative Health ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Yetkililer bu özellik üzerinden yapılacak önerilerin cinsiyet, yaş ve yaşam koşullarına göre erken teşhis için kullanabileceğini belirtti. Ayrıca şirket yetkilileri kalp krizi ve kanser gibi hastalıklara karşı mücadele için bu özelliğin aktif olarak kullanılmasının fayda sağlayacağının altını çizdi.

Veri sızıntıları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Facebook yetkilileri hiçbir şirket, kurum veya kuruluş ile bu bilgilerin paylaşılmayacağını açıkladı. Bu bilgilere sadece özel yetkili kişilerin erişebileceğini söyleyen yetkililer bu konuda daha detaylı çalışmalar yapacaklarını belirtti. Yetkililer sağlık bilgilerinin reklam hedefleri arasında yer almayacağını da söyledi.

Facebook uygulamasını aktif olarak kullananların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Şirket kullanıcı kaybına farklı çözümler üreterek müdahale etmeye çalışsa da görünüşe göre işler pek iyi gitmiyor. Kullanıcıların eski yaşananlardan dolayı sağlık verileri konusunda endişe duyması bu özelliğin ileride rafa kalkmasına sebep olabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)