BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFacebook reklamdan kazandı----

Facebook reklamdan kazandı

Facebook reklamdan kazandı
19 Haziran 2013 - 10:09 www.finansgundem.com

Reklamcıların gözdesi dev sosyal ağ Facebook, ağlarında 1 milyon işletmenin aktif olarak reklam verdiğini açıkladı

Sosyal medyanın dev şirketi Facebook’a reklam verenlerin sayısı önemli bir artış göstererek 1 milyona ulaştı. Facebook platformunu kullanarak milyonlarca kişiye ulaşıp reklam vermek isteyen şirketlerin büyük bir kısmının, küçük işletme olduğu ifade edildi. Facebook 16 milyona ulaşan giyim-tekstil, mücevher-takı, ilaç-kozmetik alanlarında faliyet gösteren kayıtlı işletmeden daha fazla reklam almayı hedeflediklerini açıkladı. Piyasa araştırmacısı eMarketer’ın rakamlarına göre geçen yıl ABD genelinde 32 milyar dolar gelir elde eden Facebook’un, dünya çapında bu şirketlerden elde ettiği reklam geliri şu an için bilinmiyor. Facebook’un küçük işletmelerden sorumlu müdürü Dan Levy, “Birçok küçük şirket işlerini Facebook üzerinden başlattı ve sonrasında kendi sayfalarını açıp, reklam veren haline geldi” dedi.
Reklamlar Facebook’un gelirlerinin yüzde 85’ini oluşturuyor. Son çeyrekte Facebook, 1,46 milyar dolar gelir açıklamıştı. Şirketin reklam gelirlerinin son çeyrekte yüzde 43 artış gösterdi. Bu 2011 yılının sonundan bu yana görülen en büyük artış olarak kabul ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)