BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiFacebook nefretten para kazanıyor----

Facebook nefretten para kazanıyor

Facebook nefretten para kazanıyor
24 Ekim 2021 - 09:43 www.finansgundem.com

Facebook’un eski bir çalışanı daha dijital diktatörün kirli yüzüne ışık tutan itiraflar yaptı

Facebook’un eski çalışanı Frances Haugen’ın, kurumun karanlık yüzüne ışık tutmasından sonra dijital platformla ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Washington Post’un haberine göre, kimliğinin açıklanmaması şartıyla itiraflarda bulunan eski bir Facebook çalışanı, 2016 ABD başkanlık seçimlerinde, Rusya’nın başta Facebook olmak üzere farklı kanallardan seçime müdahale ettiği iddialarından sonra, Facebook’un nefret söylemlerini kurum içinde kazanç elde etmek için yaymaya devam ettiğini ve halkı kutuplaştırmasına karşı alınabilecek önlemleri baltaladığını iddia etti. Çalışan, platformun iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Tucker Bounds’un bu olaya ilişkin skandal ifadelerini de paylaştı.

NASIL OLSA UNUTURLAR
Facebook’un İş Bütünlüğü ve Platform Operasyonu ekibindeki bir eski çalışanı, şirket hakkında cuma günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na ifade verdi. Eski Facebook personeli, şirket yetkilisi Bounds’un, 2016’daki seçimlere Facebook üzerinden müdahale edildiği iddialarının patlak vermesi üzerine, “Bunlar kuru gürültü. Bazı yasa koyucular sinirlenecek. Birkaç hafta içinde başka konular bulurlar. Bu sırada biz bodrum katında para basıyor olacağız ve bir sorun olmayacak” dediğini öne sürdü.

KISA ZAMANDA YÜKSELDİ
O dönem bir kurum içinde yetkili olan Bounds, kısa zamanda yükselerek Facebook’un iletişimden sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlendi. İddialar sonrası Washington Post’a cevap veren Bounds, suçlamanın gerçeği yansıtmadığını ve bir kişinin beyanı ile bir yere varılamayacağını savundu. Şikayet metninde eski personel, Bounds’un yaklaşımının şirketteki sorunlu içeriklere dair genel bir tutumu yansıttığını ifade etti.

Güvenlik önlemleri uygulanmadı
Çalışanın ifadelerine göre, Facebook yetkililerinin, şirketin büyümesini sekteye uğratabileceği ve eski ABD Başkanı Donald Trump ile müttefiklerini kızdırabileceği gerekçesiyle, defalarca gerekli güvenlik önlemlerini uygulamayı reddettiği ve nefret söylemleri bulunan içerikleri engellemediği öne sürüldü. Benzer iddialar Facebook’un binlerce iç yazışmasını ve belgesini sızdıran eski çalışanı Frances Haugen tarafından da dile getirilmişti.
(Yenişafak)

TBMM, Facebook temsilcisini çağırdı

İngiltere'den Facebook'a 70 milyon dolar para cezası

Sabıkalı Facebook'ta yeni kimlik arayışı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)