BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaber gerçek büyümeyi açıkladı----

Faber gerçek büyümeyi açıkladı

Faber gerçek büyümeyi açıkladı
13 Mart 2014 - 07:49 www.finansgundem.com

Marc Faber, Çin'in büyümesinin gerçekte yüzde 4 olduğunu ve açıklanan resmi büyüme rakamlarının şişirilmiş olduğunu öne sürdü

Ünlü yatırımcı Marc Faber, Çin ekonomisine dair açıklamalarda bulundu. CNBC Asia'da "Squawk Box" programına katılan "Doktor Kıyamet" lakaplı Faber, Çin'in gerçek büyüme rakamının yüzde 4 olduğunu ve yetkililerin işleri yolunda göstermek "bir çekmeceden çıkardıkları" rakamları açıkladığını öne sürdü.

Çin 2013 yılında yüzde 7,5 büyüme kaydederken son çeyrekteki büyüme yüzde 7,7 olarak açıklanmıştı. "Çin'den ithalat yapan ülkelerin rakamlarına bakarsanız Çin'in ihracatlarının hiç büyümediğini görürsünüz" diyen Faber, şöyle devam etti: "Sormak istiyorum, eğer her şey bu kadar harika ise neden Çin borsası düşüyor? Her şey bu kadar yolundaysa neden demir cevheri ve bakır fiyatları düşüyor?

'YÜZDE 4 KÖTÜ BİR RAKAM DEĞİL'

Faber, yine de, Çin'in gerçek büyüme rakamı olarak öne sürdüğü yüzde 4'ün küçümsenecek bir büyüme hızı olmadığını söyledi. Faber, "Neredeyse hiç büyümenin olmadığı bir dünyada yüzde 4 büyüme aslında çok iyi bir rakam" dedi.

'KREDİSİZ YAVAŞ BÜYÜMEYİ TERCİH EDERİM'

Faber, "Yüzde 4 büyüme yüzde 8 kadar iyidir demiyorum, ancak kredi balonu olmadan elde edilecek yüzde 4'lük büyümenin, büyük bir kredi balonuyla elde edilecek yüzde 8'lik büyümeden daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

'KREDİ BALONU KRİZE YOL AÇAR'

Kredi balonlarının er ya da geç krize yol açtığını ifade eden Faber, "Çin'de kredi balonu yok. Çin'de devasa bir kredi balonu var" şeklinde konuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)