BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarF1 - Kripto ilişkisinde sonun başlangıcı mı?----

F1 - Kripto ilişkisinde sonun başlangıcı mı?

F1 - Kripto ilişkisinde sonun başlangıcı mı?
11 Kasım 2022 - 16:05 www.finansgundem.com

Kripto para piyasasında düşüş sürüyor. Birçok Formula 1 takımı kripto sponsorlarını tamamen kucaklamasına rağmen son on iki ay sponsorların önemli mali kayıplar yaşadığını gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarındaki çöküş dinmek bilmiyor. Birçok alanda sponsorluk anlaşması olan kripto para şirketleri ve borsalarının, mali kayıplar nedeniyle durumu giderek zorlaşıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, sadece kripto para endüstrisinin önemli oyuncularından FTX’in iflasın eşiğinde olması değil, birçok kripto para biriminin değer kaybetmesi de Formula 1 ile kripto endüstrisinin yakın iş birliğini tehlikeye sokuyor.

F1 ve kripto ilişkisi sona mı eriyor?

Sports Illustrated’dan Jaden Diaz’ın haberine göre, F1 ve kripto para endüstrisi arasındaki ilişki tehlikede olabilir. Kripto paralar yıl başından bu yana değer kaybediyor. Çoğu Formula 1 takımı, kripto sponsorlarını tamamen kucaklamasına rağmen, son on iki ay bu sponsorların önemli mali kayıplar yaşadığını gösteriyor.

Mercedes'in şu anki kripto ortağı olan FTX’in son zamanlarda iflasın eşiğinde olması manşetlerde oldukça önemli yer kaplıyor. Ancak F1 takımlarıyla bağlantılı diğer birçok kripto şirketi de bu yıl önemli yaralar aldı ve almaya da devam ediyor. Bu durumun, F1 kripto sponsorlarının beklentilerinin hızla düşmesine neden olması ise an meselesi gibi gözüküyor.

Sponsorluklar ve değer kayıpları

Coinmarketcap verilerine göre, F1’e sponsor olan tokenlerin değerlerinde yaşanan değişim, F1 ve kripto endüstrisi arasındaki sponsorluk ilişkisinin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli veriler sunuyor. Aşağıda, F1 takımları ve sponsor kripto token’larının ve borsalarının 2022 yılı başından bu yana yaşadığı değer kayıpları yer alıyor.

Ferrari – Velas

Ocak 2022’de 10 Velas token’ının değeri – 0,001 dolar

Bugün 10 Velas token’ının değeri – 0,000081 dolar

McLaren – Tezos

Ocak 2022’de 10 Tezos token’ının değeri – 45 dolar

Bugün 10 Tezos token’ının değeri – 12 dolar

Alpine – Binance

Ocak 2022’de 10 Binance token’ının değeri – 5000 dolar

Bugün 10 Binance token’ının değeri – 2782 dolar

Aston Martin - Crypto.com (Cronos)

Ocak 2022’de 10 Cronos token’ının değeri – 5 dolar

Bugün 10 Cronos token’ının değeri – 0,8 dolar

AlphaTauri – Fantom

Ocak 2022’de 10 Fantom token’ının değeri – 26 dolar

Bugün 10 Fantom token’ının değeri – 2,5 dolar

Alfa Romeo – FLOKI

Ocak 2022’de 10 FLOKI token’ının değeri – 0,001 dolar

Bugün 10 FLOKI token’ının değeri – 0,000081 dolar

Mercedes ve Ferrari de düşüşü engelleyemedi

Bunlar, son aylarda kripto şirketleri tarafından alınan ağır kayıplara sadece birkaç örnek. Üstelik, Mercedes ve Ferrari gibi büyük takımların da kripto şirketleriyle anlaşmaya varması, düşüş eğiliminin 2022 yılı boyunca ezici bir şekilde olumsuz seyretmesini engellemediği de görülüyor.

Kripto paraların F1 sponsorluğunun önemli bir parçası olarak ne kadar süre dayanabileceklerini zaman gösterecek ancak mevcut gidişatın sürdürülemeyeceğini oldukça açık gibi gözüküyor.

Bununla birlikte, sponsorluk ödemeleri zamanında yapıldığı sürece, kısa vadede F1 takımlarının bu düşüş ivmesine görece kayıtsız kalması da ihtimaller dahilinde gözüküyor. Yine de, uzun vadede bakıldığında, olağan dışı bir ivmelenme olmadığı sürece, kripto endüstrisinin F1'deki varlığının pek de uzun olmayacağını söylemek kahinlik gibi durmuyor.

Kripto krizi borsaları ne kadar etkiler?

 

Kripto dünyasında neler oluyor? 7 soruyla FTX krizi

 

Kripto piyasasındaki çöküşten alınacak dersler

 

FTX, Silikon Vadisi tiyatrosuydu

 

Binance, FTX'i satın almaktan vazgeçti

 

FTX’in batışından sonra gözler Binance’de

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)