BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemF-35'lerin kuşlara çarpması ABD'ye pahalıya patlıyor----

F-35'lerin kuşlara çarpması ABD'ye pahalıya patlıyor

F-35'lerin kuşlara çarpması ABD'ye pahalıya patlıyor
15 Mayıs 2019 - 07:55 www.finansgundem.com

Vahşi kuşlara çarpma olaylarının F-35’lerde hasara yol açması nedeniyle her yıl ABD ordusunu milyonlarca dolar zarara uğrattığı ifade edildi

Marine Corps Times gazetesi, F-35 savaş uçaklarının vahşi kuşlarla çarpışması yüzünden ABD Hava Kuvvetleri’nin ciddi kayıplar yaşadığını belirtti.

Bu tür olayların, F-35’lerde hasara yol açması nedeniyle her yıl ABD ordusunu milyonlarca dolar zarara uğrattığı ifade edildi.

Japonya’nın Iwakuni hava üssüne ait F-35’in geçtiğimiz hafta havada bir kuşla çarpışması sonucu pilot tatbikatı yarıda bırakmak zorunda kalmıştı. Binbaşı Eric Flanagan, gazeteye açıklamasında, bu olay sonucu 2 milyon dolarlık zararın oluştuğunu bildirdi.

Benzer olay geçtiğimiz günlerde ABD’nin New Mexico eyaletindeki Holloman poligonunda da meydana geldi. F-16 savaş uçağı iniş sırasında bir şahinle çarpışmıştı. Kuş, uçağın parçaları arasında sıkışıp kalmıştı.

Gazeteye konuşan Teğmen Jasmine Manning, hava üssü yönetimlerinin bu tür olayları önlemeye ve meydana gelen zararı minimize etmeye çalıştığını dile getirdi.

ABD medyasının verdiği bilgiye göre, geçen yıl sivil uçaklarının kuşlara çarptığı vaka sayısı 14 bin 500’ü geçmişti. Bu, günde yaklaşık 40 vaka demek. Bu bağlamda, poligonlar ve havalimanları yakınlarında uçan kuşların silahla vurulması olayları giderek artıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)