BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEyüp Sultan'a yarım milyarlık doping----

Eyüp Sultan'a yarım milyarlık doping

Eyüp Sultan'a  yarım milyarlık doping
07 Mayıs 2018 - 17:39 www.finansgundem.com

İstanbul'un gözde semtlerinden Eyüp Sultan, 67 projeyle yeniden tarihi kimliğine kavuşacak

İstanbul'un tarihi semtlerinden Eyüp Sultan, 500 milyon TL’lik bütçeli 67 farklı projeyle ihya olacak. İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Fatih Sultan Mehmet ve Mimar Sinan üniversitelerinin destek verdiği, Kültür Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü projenin tanıtım toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Eğer bu mezar taşları, hanlar, hamamlar, arastalar, çarşılar sokaklar ve çeşmeler başka ülkelerin elinde olsaydı, müzedeki eser korunur gibi korunum günümüze getirilirdi. Çok şükür bu duyarsızlık geride kaldı” dedi.
Eyüp Sultan’ı yeniden tarihi kimliğine kavuşturmayı amaçlayan proje dün yapılan tanıtım toplantısıyla başladı. Projeyi Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın açıkladı.

Bakan Numan Kurtulmuş, planlama aşaması 3 yıl süren projeyi şöyle anlattı:

“Zamanın her şeyi yıpratmak ve eskitmek gibi kötü bir huyu var. Yeni yapılan modern binaları yaparken bir tarafımız eksik kalıyor. Bazen ilgisizlik bazen kaba bir el, bazen kör bir kazma buradan da geçti maalesef. Yanlış uygulamalar tarihte estetik, sanat, mimari ve ahenk adına ne varsa geride bırakmamıza neden oldu. Bu yıpratıcı etkilere modern zamanın ihtiyaçları da eklenip, erişim ve ulaşım problemleri başta olmak üzere tarihi merkezde ciddi sorunlara neden oldu. Modern binaları yerine getirirken bir tarafımız eksik kalıyor. Tarihi merkezin ışığı azalsa da kaybolmuş değil.”

AYDIN: HEDEFİMİZ UNESCO

Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ise bir hekim ve kuyumcu titizliğiyle çalıştıklarını anlatarak, “Tıkanan damarları bulduk. Nerede ödemler oluşmuş tespit ettik. Atacağımız her adımı santim santim hesapladık. Yerli ve yabancı misafirlerimizle anketler yapıp temel beklentileri ve ihtiyaçları analiz ettik. Mezar Taşı Konservasyon ve Sergileme Alanı, Eyüpsultan Müzesi, Haliç Deniz Ulaşımı ve Eyüpsultan İskelesi Geliştirme Projesi, Haliç Silüeti Aydınlatma Projesi, Tarihi Çeşmeler Projesi’nin de aralarında yer aldığı toplam 67 proje ile Eyüp Sultan’ın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için gerekli çalışmaları başlattık” dedi.(Fatma Aksu/Hürriyet)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir08 Mayıs 2018 00:17

    Önce imar affı ile koruma alanlarında abuk subuk yapılaşmayı yasal hale getir, sonra da bunları koruyacağız diye ortaya çık. Helal