BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEYT ile ilgili kanun teklifi reddedildi----

EYT ile ilgili kanun teklifi reddedildi

EYT ile ilgili kanun teklifi reddedildi
04 Aralık 2018 - 21:51 www.finansgundem.com

İYİ Parti tarafından Meclis'e sunulan emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarının çözümüne dair araştırma önergesi kabul edilmedi.

İYİ Parti’nin emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanan kanun tasarısı reddedildi. İYİ Parti’nin tasarının Meclis gündemine alınması için Muğla Milletvekili Metin Ergun imzası ile verdiği dilekçenin ardından Meclis Genel Kurulu’nda oylama yapıldı. Ak Parti ve MHP’nin ‘ret’ oyu EYT tasarısı bir kez daha Meclis’ten dönmüş oldu.

İYİ Parti TBMM grubuna ait resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda “Muğla Milletvekilimiz Metin Ergün tarafından emeklilikte yașa takılanlar ile ilgili verilen Kanun teklifinin meclis gündemine alınması, meclis genel kurulunda yapılan oylama sonucunda Ak Parti ve MHP'nin hayır oyları ile reddedilmiştir” ifadelerine yer verildi.

"Hiçbir şey bitmiş değildir"

Tasarının reddedilmesinin ardından konuyu Meclis gündemine taşıyan Muğla Milletvekili Metin Ergun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Değerli EYT’li kardeşim hiçbir şey bitmiş değildir. En başından beri söylediğimiz gibi her türlü uzlaşıya açığız. Bu haklı mücadele devam edecektir” dedi.

24 Ekim'deki EYT oylamasından da 'ret' çıkmıştı

İYİ Parti’nin, EYT’lilere ilişkin verdiği kanun teklifi daha önce de AK Parti'nin 'ret' ve MHP'nin 'çekimser' oylarıyla kabul edilmemişti. Tasarının gündeme geldiği oturumda MHP’nin önce lehte, daha sonraki oturumda ise ‘çekimser’ oyu kullanması dikkat çekmişti. Söz konusu oturumun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dönemin Grup Başkanvekili Erhan Usta’yı görevden almıştı.

Emeklilikte yaş düzenlemesi Meclis'te reddedildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)