BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEY’nin bölünme planına ‘ortak’ geciktirmesi----

EY’nin bölünme planına ‘ortak’ geciktirmesi

EY’nin bölünme planına ‘ortak’ geciktirmesi
09 Mart 2023 - 17:27 www.finansgundem.com

Big Four devi EY’nin bölünme planı ABD’li ortakların baskısıyla durakladı. Firma yöneticileri geciken zaman çizelgesinden dolayı endişe duyuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim şirketinden (Big Four) biri olan Ernst & Young’ın (EY) bölünme planı durduruldu. Wall Street Journal’ın haberine göre EY’nin ABD’li ortakları firma ikiye bölündüğünde vergi uygulamasının nasıl bölüneceğinin yeniden düşünülmesi konusunda baskı yapıyor.

Habere göre, EY’nin ABD Başkanı Julie Boland çarşamba günü ortaklara yaptığı çağrıda firmanın danışmanlık ve mali denetim olmak üzere ikiye bölünmesinin doğu bir şekilde anlaşılması için sürecin duraklatıldığını söyledi. Bölünme sonrasında mali denetim odaklı ortaklığı yönetecek olan Boland, bölünmenin yapılacak en doğru hamle olduğunu da belirtti.

Bu yeniden düşünme süreci önerilen anlaşmanın maddeleri üzerinde büyük ölçüde anlaşmaya varıldığına emin olan EY yöneticileri için önemli bir gerileme anlamı taşıyor. Haber kaynakları EY’nin 13.000 ortağında 50 ila 75’i hariç hepsinin bir firmaya veya diğerine atandığını belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre EY’nin bölünmesi mali denetim alanındaki en önemli gelişmelerden biri niteliğinde. Firmanın mali denetim ve danışmanlık olarak ikiye bölünmesiyle, mali denetim sınırlamalarından kurtulacak olan danışmanlık hizmetleri biriminin büyütülmesi ve mali denetimde tarafsızlığın garanti altına alınması hedefleniyor.

Bölünme anlaşmasının duraklaması, EY’nin zaman çizelgesini de geciktirir nitekikte. Bölünmeyi onaylamak için ortaklar tarafından yapılacak oylamanın, başlangıçta planlanandan yaklaşık altı ay sonra, nisan ayında gerçekleşmesi gerekiyordu. Oylamanın daha ne kadar süre erteleneceği veya mevcut planların ABD’li ortakların endişelerini karşılamak için ne kadar revize edilmesi gerekeceği henüz bilinmiyor.

Financial Times’ın haberine göre Boland’ın planı gözden geçirme süresi iki hafta veya daha kısa sürebilir.

Bölünmeye yönelik muhalefet firmanın ABD’deki denetim ortaklarından geliyor. Ortaklar EY'nin vergi uzmanlarının çoğunun yeni danışmanlık şirketine taşınması planına güçlü bir şekilde karşı çıkıyor. WSJ haberine göre EY’nin 70.000 kişilik vergi uygulamaları birimini bölmek bölünme anlaşmasının en zorlu kısımlarından birisi niteliğinde.

Vergi konusundaki iç çekişme, finans alanında şimdiye kadar denenen en karmaşık girişimlerden biri olan anlaşmanın önündeki tek engel değil.

EY liderleri ayrıca ABD'deki emekli ortakların misillemesiyle de uğraşıyor. Emekli ortaklar bölünme sonucu maaşlarının etkilenebileceğinden endişe duyuyor ve anlaşmanın devam etmesi durumunda mevcut ortaklara vaat edilen milyonlarca dolarlık ödemelerden muhtemelen dışlanacaklarından şikayet ediyorlar.

EY liderleri, emekli ABD'li ortakları temsil etmek için bir komite kurdu. Komite tarafından yakın zamanda gönderilen bir notun bir kopyasına göre, firma hukuk müşavirliği ödemelerini yapmayı da kabul etti.

EY büyük bölünme için CFO atadı

 

EY ‘süper’ bölünmeye hazır

 

CEO açıkladı: KPMG bölünmeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)