BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEylülden önce faiz indirimi olmaz----

Eylülden önce faiz indirimi olmaz

Eylülden önce faiz indirimi olmaz
03 Haziran 2021 - 15:23 www.finansgundem.com

JPMorgan: Mayıs ayı enflasyon verisinin TCMB'nin politikasında değişikliğe yol açabileceğinden kuşkuluyuz

TÜİK'in bugün açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren yatırım bankası JP Morgan, rakamların aşağı yönlü sürpriz yaptıklarını, ancak düşüşün esas olarak geçici faktörlerden kaynaklandığını bildirdi.

Mayıs ayında giyim eşyası fiyatlarında artışın uygulanan koranavirüs kapatma tedberlerinin etkisi ile sınırlı kaldığını ve akaryakıt fiyatlarındaki artışın sadece bir kısmının Mayıs ayı enflasyonuna yansıtılabildiğini belirten JP Morgan, giyim eşyası ve akaryakıt fiyat artışlarının Haziran verisine yansıtılmalarının muhtemel olduğunu vurguladı.

Yıl sonu için enflasyon tahminlerini yüzde 13,4'te tutmaya devam ettiklerini ifade eden JPMorgan, "Yıllık enflasyonun Kasım ayına kadar yüzde 16 seviyesinin üzerinde kalmaya devam etmesini beklemeyi sürdürüyoruz. Bugün açıklanan verinin para politikası görünümü üzerinde anlamlı bir etki yapacağından kuşkuluyuz. İlk faiz indirimini hala Eylül ayında bekliyoruz" dedi.

JPMorgan raporunda, erken bir gevşemenin politika kredibilitesine kolaylıkla zarar verebileceğini, lira üzerinde baskı yaratacağını, dezenflasyon sürecine zarar vereceğini ve kısa vadeli büyüme görünümüne ters etki yapabileceğini de vurguladı.

Merkez’den değişiklik beklenmiyor

Merkez’den indirim beklentisi

Enflasyondaki yükseliş hız kesti

Kavcıoğlu: Politika faizini enflasyonun üzerinde tutacağız

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)