BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEylül'de bütçe 14.1 milyar TL açık verdi----

Eylül'de bütçe 14.1 milyar TL açık verdi

Eylül'de bütçe 14.1 milyar TL açık verdi
16 Ekim 2015 - 10:32 www.finansgundem.com

Yılın ilk 8 ayında fazla veren merkezi yönetim bütçesi eylülde 14,1 milyar TL açık verdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yasa gereği 2016 Bütçe Kanun Tasarısının Meclise sunulması dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Bakan Şimşek, geçici hükümet olmasına karşın, önceki AK Parti hükümetleri gibi bir bütçe tasarısı hazırladıklarını belirterek, yeniden iktidar olmaları halinde 2016'da vergilerde enflasyon ve yeniden değerleme oranı artışı dışında bir artış öngörmediklerini söyledi.

Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki seçimin yapılacağı yılda mali disiplini devam ettirdik. Bu seçim seçim hükümeti olmasına rağmen biz yeniden iktidara gelirsek bütçeyi yine bu çerçevede şekillendirmeye çalışacağız.

Büyümeyi yüzde 4 öngörüyoruz 2016’da. Siyasi belirsizlik azalırsa ben bunu gerçekçi buluşyorum.

2016’da bütçe gelirlerinin 2015 gerçekleşmelerine göre yüzde 9.8 artmasını öngörüyoruz. Yüzde 6 enflasyon, yüzde 4 büyümeye göre bu gerçekçi hatta biraz mütevazı bir öngörü.

Vergileri artıracak mıyız; gelir vergisi reformu yapacağız. Enflasyon ve yeniden değerlendirme oranında zaten artırıyoruz; bunun dışında öngördüğümüz bir artış yok vergilerde.

2016'DA KAMUYA KAÇ KİŞİ ALINMASI PLANLANIYOR

Şimşek, 2016’da kamuya 74 bin yeni personel alımı planlanlandığını açıkladı. Ancak, "Dağılımını sormayın o daha sonra belirlenecek" dedi.

ŞİMŞEK ZEYBEKÇİ'YE YANIT VERDİ:

"GÜNDEMİMİZDE YOK"


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneğinin toplantısında işadamlarına "KDV ve vergi düzenlemelerine de sıcak bakıyorum. Sizin taraftayım, bunu bilmenizi istiyorum. Bu konuda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tam karşısındayım” demişti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise 2015 bütçe gerçekleşmeleri ve 2016 bütçe kanun tasarısıyla ilgili basın toplantısında, isim vermeden Zeybekçi'ye yanıt verdi. Şimşek, Ak Parti hükümeti döneminde yabancılara konut satışına ilişkin önemli bir değişiklik yapılarak, 'mütekabiliyet' şartının kaldırıldığını söyledi. "Biz egemenlik hakkı devletin ama mülkiyet hakkı kimin olursa düşüncesiyle konuya yaklaştık. Yabancılar başka ülkelerde kazandıklarıyla Antalya'da konut alıp, yılın belli dönemlerinde orada yaşamasını teşvik ediyoruz. Mütekabiliyeti kaldırmamızın temelinde bu vardı" dedi.

Ancak Şimşek, yabancıya konut satışının 'ihracat' sayılması yönünde bir çalışmaları olmadığını açıkladı. Şimşek, "Konut satışının ihracat sayılması konusu, çalışılmadı. Bu aşamada bu konuyla ilgili yeni bir çalışma yok herhangi bir husus da gündemde değil" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)