BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEyfel Kulesi'ne kurşun geçirmez zırh----

Eyfel Kulesi'ne kurşun geçirmez zırh

Eyfel Kulesi'ne kurşun geçirmez zırh
27 Mart 2017 - 23:34 www.finansgundem.com

Paris Belediye Konseyi, Fransa'nın simgesi haline gelen Eyfel Kulesi’nin kurşun geçirmez camla korunması projesine onay verdi

Paris Belediye Meclisi Konseyinin toplantısında, terör saldırılarına karşı  yapılacak düzenleme oy birliği ile kabul edildi.

Belediye kararında, "terör tehdidinin arttığı bir dönemde, kulenin  güvenliğinin sağlanmasının her zamankinden daha fazla önem arz ettiği"  vurgulandı.

2018 yılının son üç ayı içinde tamamlanması planlanan çalışma, 20  milyon avroya mal olacak.

Belediye kararı uyarınca, kulenin ön ve arka cephesine 2,5 metre  yüksekliğinde kurşun geçirmez cam paneller yerleştirilecek, güvenlik kontrolü ile  giriş ve çıkışların sağlandığı sağ ve sol cepheye ise metalden parmaklıklar  konacak.

Yeni düzenleme ile kuleyi ziyaret edecek turistler alana güvenlik  kontrolü ile girecek.

Girişlerde yapılacak güvenlik kontrolü ve tek giriş nedeniyle kule  ziyaretinde uzun kuyrukların oluşması bekleniyor. Kule çevresindeki trafik  güzergahı da değiştirilecek. Böylece araçların kuleden mümkün olduğu kadar uzak  tutulması hedefleniyor.

Eyfel Kulesi'ni her yıl yaklaşık 7 milyon turist ziyaret ediyor.

Eyfel Kulesi İşletme Şirketi, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO  2016) sırasında kulenin etrafına güvenlik amacıyla metalden çitler  yerleştirmişti. Bu uygulama, kulenin görüntüsünü dışarıdan bozduğu gerekçesiyle  eleştirilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)