BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEY, güçlü büyüme performansını sürdürüyor----

EY, güçlü büyüme performansını sürdürüyor

EY, güçlü büyüme performansını sürdürüyor
04 Ekim 2017 - 16:28 www.finansgundem.com

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY, 2017 mali yılında güçlü bir performans sergileyerek büyüme çizgisini üst üste 7. yılda da korudu. Global gelirleri bir önceki mali yıla göre %7,8 artan EY’nin total geliri 31,4 milyar dolara ulaştı.

Dünyanın lider denetim ve danışmanlık şirketlerinden EY, 2017 mali yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı. 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle sona eren mali yılda güçlü bir büyüme performansı sergileyen EY’nin global gelirleri bir önceki mali yıla göre %7,8 artarken, total geliri 31,4 milyar dolara ulaştı. Hizmet verdiği tüm alanlarda yedi yıldır dinamik büyüme çizgisini koruyan EY, önümüzdeki dönemde dijital dönüşüm, veri analizi, yapay zekâ ve robotik süreç otomasyonu gibi alanlardaki teknoloji yatırımlarını sürdürmeyi ve inovasyon merkezlerini artırmayı hedefliyor.

2017 mali yılında Bağımsız Denetim %4, Danışmanlık %10,4, Kurumsal Finansman %15,5 ve Vergi %7,9 büyüme gösterirken, EY’nin 2013 yılından bu yana yıllık birleşik büyüme oranı %8,8 olarak gerçekleşti. Öte yandan Universum’un “Dünyanın En İyi İşverenleri” listesinde yer alan EY, geçtiğimiz mali yılda global olarak 65 bini aşkın kişiyi istihdam etti ve toplam çalışan sayısı %7,3 yükselerek 250 bine ulaştı.

EY Global Başkanı ve CEO’su Mark Weinberger finansal sonuçlara ilişkin olarak şunları söyledi: “Günümüz iş piyasası koşullarında bir kez daha güçlü bir büyüme performansı göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz. EY’nin bu başarısı; teknolojik ilerlemeler ile birlikte büyük bir değişim içerisinde olan dünyada, risk yönetimi, büyüme stratejileri ve dijital dönüşüme adaptasyon konularında müşterilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılayabildiğimizin güzel bir göstergesi. Müşterilerimize inovasyon odaklı bir hizmet anlayışı ile destek vermeye ve global olarak hızlı değişen iş dünyasında yüksek katma değerli hizmetler sunmaya devam edeceğiz.”

2017 mali yılını planların üzerinde bir büyümeyle tamamladıklarını belirten EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, “2016-2017 mali yılında EY bünyesinden 3 ortak ve 4 yönetici direktör çıkarmanın gururunu yaşadık. 250 yeni mezun ve 95 deneyimli olmak üzere 345 arkadaşımızın işe alım süreçlerimiz kapsamında aramıza katılmasının yanı sıra 226 çalışanımız bir üst pozisyona terfi etti, 171 kişi ise şirketimizde staj yapma imkânı buldu. Yeni arkadaşlarımızın ailemize katılmasıyla birlikte sayımız 1300 kişiyi aştı. 2017’de gerçekleştirdiğimiz işe alımlar, ülkemizin istihdam artışına ihtiyacı olduğu bu dönemde ekonomiye ve kalkınmaya katkı sağlamak adına attığımız adımlar arasında yer alıyor. EY olarak, Türkiye’nin beklentilerine ve iş dünyasının şartlarına uygun, kurumların performansını destekleyici, büyümelerine katkı sağlayan sürdürülebilir çözümler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)