BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemExxonMobil'den Rusya'da operasyon durdurma kararı----

ExxonMobil'den Rusya'da operasyon durdurma kararı

ExxonMobil'den Rusya'da operasyon durdurma kararı
02 Mart 2022 - 17:50 www.finansgundem.com

ABD'li enerji şirketi ExxonMobil, Rusya'daki Sakhalin-1 doğalgaz ve petrol üretim sahasındaki operasyonlarını durduracağını ve ülkede yeni yatırım yapmayacağını bildirdi.

.
ABD'li enerji şirketi ExxonMobil, yaptığı yazılı açıklamada, "özgürlüklerini savunmaya ve bir ulus olarak kendi geleceklerini belirlemeye çalışan" Ukrayna halkını desteklediğini vurguladı.

Şirketin Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal eden ve halkını tehlikeye atan askeri eylemini kınadığı belirtilen açıklamada, Rusya'ya yönelik tüm yaptırımlara tamamen uyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, ExxonMobil'in Japon, Hint ve Rus şirketlerinden oluşan uluslararası bir konsorsiyum adına Sakhalin-1 projesini yürüttüğüne işaret edilerek "Son olaylara yanıt olarak, operasyonları durdurma sürecini başlatıyoruz ve Sakhalin-1 girişiminden çıkmak için adımlar atıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Şirketin Sakhalin-1 sahasının operatörü olarak, insanların güvenliğini, çevrenin korunmasını ve operasyonların bütünlüğünü sağlamakla yükümlü olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operatör olarak rolümüz bir öz sermaye yatırımının ötesine geçiyor. Operasyonları durdurma sürecinin, güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için dikkatli bir şekilde yönetilmesi ve ortak girişimcilerle yakın bir şekilde koordine edilmesi gerekecek. Mevcut durum göz önüne alındığında, ExxonMobil Rusya'daki yeni gelişmelere yatırım yapmayacak."

 

Total ve ExxonMobil faaliyetlerini durdurdu

 

AB: Enflasyon ve enerji fiyatları daha da artacak

 

Kuzey Akım 2 şirketi iflas başvurusu yapmadığını açıkladı

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları bir yılda 10 katına çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)