BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemExxon Mobil'den 20 milyar dolarlık yatırım----

Exxon Mobil'den 20 milyar dolarlık yatırım

Exxon Mobil'den 20 milyar dolarlık yatırım
07 Mart 2017 - 11:06 www.finansgundem.com

ABD'de 11 enerji projesini kapsayacak yatırımın 45 bin kişilik yeni istihdam oluşturması bekleniyor.

ABD'nin en büyük enerji şirketi ExxonMobil'in Üst Yöneticisi (CEO) Darren Woods, ülkenin Meksika Körfezi bölgesine 20 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Woods, IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansı'ndaki konuşmasında, ABD'nin Teksas ve Louisiana eyaletlerinin Meksika Körfezi kıyısına yakın bölgelerinde 11 enerji projesinin kapsayacak 20 milyar dolarlık yatırım yapılacağını bildirdi.

Söz konusu projelerin ihracat odaklı petrokimya ürünleri ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretimiyle ilgili olacağı bilgisini paylaşan Woods, bunlar için ayrılacak 20 milyar dolarlık yatırımın gelecek 10 yıla yayılarak ABD'de 45 bin kişilik yeni istihdam oluşturacağını belirtti.

Woods, ABD'de kaya gazı üretimi sayesinde doğalgazın "bol ve makul fiyatlı" hale geldiğine dikkati çekerek, şirketin gaz yatırımlarının devam edeceğini kaydetti.

"YENİ HÜKÜMET ADİL TİCARETTEN YANA"
ExxonMobil eski CEO'su Rex Tillerson'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın kabinesinde Dışişleri Bakanı olmasının ardından geçen ocak ayında görevine başlayan Woods, Trump'ın ticaret anlaşmalarıyla ilgili planlarını da değerlendirdi.

ABD'nin diğer ülkelerle olan ticaret anlaşmalarını yeniden müzakere etme veya bu anlaşmaları iptal etme planları hakkında konuşan Woods, "Bence, yeni hükümet adil ticaretten yana. Bu gayet meşru bir alan." değerlendirmesinde bulundu.


Woods, enerji kaynaklarıyla küresel talebin arasındaki ilişkinin kurulabilmesi için serbest ticaretin olması gerektiğine dikkati çekerek, "Enerji sektöründe, farklı aktörlere makul fiyatlı enerji temin edebilmek önemlidir." ifadesini kullandı.

ExxonMobil, bu yılki sermaye harcamasını, geçen seneye kıyasla yüzde 16 artırarak 22 milyar dolar olarak belirledi. Söz konusu miktarın 5,5 milyar dolarının ABD'de kaya Petrol ü ve kaya gazı üretim faaliyetlerinde harcanması bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)