BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemExxon Mobil Kıbrıs'ın güney batısında doğalgaz keşfetti----

Exxon Mobil Kıbrıs'ın güney batısında doğalgaz keşfetti

Exxon Mobil Kıbrıs'ın güney batısında doğalgaz keşfetti
28 Şubat 2019 - 18:24 www.finansgundem.com

Exxon Mobil, Kıbrıs'ın güney batısında 2011 yılından bu yana ada çevresindeki en büyük doğalgaz keşfinin yaptı

ABD'li petrol şirketi Exxon Mobil Kıbrıs adası açıklarında doğalgaz keşfettiğini açıklarken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkilileri arama çalışmalarının başladığı 2011 yılından bu yana ada çevresindeki en büyük doğalgaz keşfinin yapıldığını bildirdi. 

Exxon'un açıklamasına göre adanın güneybatısında keşfedilen rezervuarın yaklaşık 140 ila 230 milyar metreküp doğalgaz barındırdığı tahmin ediliyor. 

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis, "Bu şu ana kadar Kıbrıs'taki en büyük keşif. Bazı resmi verilere göre son iki yılda dünya genelinde yapılmış en büyük keşif" dedi. 

Kıbrıs adasında bundan önce keşfedilmiş tek doğalgaz yatağı bulunuyordu. Adanın güneyinde 2011 yılında keşfedilen Afrodit olarak adlandırılan yatakta yaklaşık 110 milyar metreküp doğalgaz bulunduğu tahmin ediliyor. 

Keşfedildiği bugün açıklanan ve Blok 10 olarak adlandırılan doğalgaz yatağının yüzde 60'ı Exxon Mobil'e, geri kalanı ise Qatar Petroleum'a ait. 

Exxon'un Avrupa, Rusya ve Hazar bölgesinde arama çalışmalarından sorumlu yetkilisi Tristran Aspray, "Önümüzdeki birkaç ay elde ettiğimiz verileri analiz ederek geçecek. Böylece doğal kaynağın ticari potansiyelini tam anlamıyla kavrayabilecek ve bundan sonra değer tespiti için en uygun yolu 
belirleyebileceğiz" dedi. 

İtalyan petrol şirketi ENI ve Fransız Total yakınlardaki başka bir keşif sahasında yüksek ihtimalle doğalgaza rastladıklarını geçen yıl açıklamışlardı. 

Akdeniz'in doğusunda iki büyük doğalgaz yatağına komşu olan Kıbrıs'ın güney kesimi ihtiyacı olan elektriğin büyük kısmını pahalı bir yakıt olan fuel oil yakarak sağlıyor. 

Kıbrıs'ın güneyinde İsrail ve Mısır'ın devasa büyüklükte olarak nitelenen Leviathan ve Zohr doğalgaz yatakları bulunuyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)