BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEXPO 2020'de seçim günü----

EXPO 2020'de seçim günü

EXPO 2020'de seçim günü
27 Kasım 2013 - 12:43 www.finansgundem.com

İzmir’in kalbi Paris’te atıyor. Az önce başlayan sunumlar ve oylama öncesi heyecan dorukta

20 dakikalık sunumda İzmir’in avantajları anlatılacak.Resepsiyon ve genel kurul sunumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 5 dakika sürecek video mesajıyla salona bağlanacak. Oylama Türkiye saati ile 15.30'da başlayacak. Sonuçların 17.00 gibi belli olması bekleniyor.

TOPLANTI BAŞLADI

Hürriyet'te yer alan habere göre, İzmir'in ikinci kez aday olduğu dünyanın en önemli organizasyonlarından EXPO'nun 2020 yılında hangi şehirde düzenleneceğinin belirleneceği Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurul toplantısı, Paris'teki OECD binasında başladı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

167 üye ülkeden delegelerin katıldığı genel kurulda sıkı güvenlik önlemleri dikkati çekti. Sınırlı akreditasyon nedeniyle yaka ve kimlik kartları kontrol edilen ziyaretçiler genel kurulun yapılacağı bölüme alınırken diğer ziyaretçiler lobi bölümünde bekletiliyor.

DÜN GECE DELEGELERE RESEPSİYON VERİLDİ

Organizasyon deneyimlerine göre aday ülkelerin son resepsiyonları büyük önem taşıyor. Dün geceki İzmir’in ev sahipliğindeki resepsiyon oldukça başarılı olarak değerlendirildi. Resepsiyona BIE üyelerinin büyük çoğunluğu olan 130 ülke delegesi katıldı.

İki yıldır 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık' ana teması ile EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanan İzmir’in ev sahipliğindeki davette Sertap Erener konseri  ise geceye damga vurdu. İzmir ekibiyle delegeler eğlenceye doydu.

AFRİKA ÜLKELERİNE YOĞUN MARKAJ

Bu arada lobi faaliyetleri de devam ediyor. Özellikle Afrika ülkelerine yoğun bir markaj var.

Özellikle Dubai’ye dönük oy verme ihtimali olan Afrika ve Arap ülkeleriyle Rusya’ya oy verebileceği düşünülen Orta Asya ülkelerine yönelik çalışmalar halen sürüyor.

Bir de aşamalı ikinci oylamaya yönelik çalışmalar var.  Kulis çalışmaları bu yönde yoğunlaştı


OYLAMA 15.30'DA

EXPO’ları düzenleyen 167 ülkenin üye olduğu BIE Genel Kurul toplantısı, Paris’teki OECD binasında yapılıyor. EXPO 2020’nin hangi şehirde yapılacağının belli olacağı oylama ise Türkiye saati ile 15.30’da başlayacak.

ADAY ÜLKELERİN SUNUMLARI BAŞLADI

Oylamadan önce 11.30’dan itibaren aday ülkeler sunumlarına başladı. İlk sunum Dubai’nin. Dubai’nin ardından Sao Paulo, Ekaterinburg ve en son da İzmir sunum yapacak.

ERDOĞAN VİDEO MESAJIYLA BAĞLANACAK

Sunuculuğunu Defne Samyeli’nin yapacağı 20 dakikalık sunumda İzmir’in avantajları, sağlık temasının önemi ve adaylık çalışmaları anlatılacak. Resepsiyon ve genel kurul sunumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 5 dakika sürecek video mesajıyla salona bağlanacak.

Sunumda ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu ile dünyada beyin araştırmalarıyla tanınan İzmir doğumlu Ordinaryüs Profesör Ogün Güntürkün konuşma yapacak.

HER TURDA EN AZ OY ALAN ŞEHİR ELENECEK

Sunumlardan sonra yapılacak oylamada ilk iki turda oyların üçte ikisini alan şehir kazanacak. Her turda en az oy alan şehir elenecek. Üçüncü ve final turunda ise çoğunluğu alan şehir ve ülke EXPO 2020’yi düzenlemeye hak kazanacak. Genel Kurul salonunda dört ayrı sandık kurulacak, delegeler kabinlerde kapalı şekilde oylarını kullanacak.

KOCAOĞLU: EN DENEYİMLİ ADAY İZMİR

Sunum öncesi açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'in 2005 yılından bu yana EXPO'ya hazırlandığını, adaylar arasında en deneyimli ekip olduklarını belirtti.

"İzmir hangi kritere bakarsanız bakın daha avantajlıdır" diyen Kocaoğlu, kent güvenliği, doğal güzellikler, tarihi zenginlik, insanların EXPO organizasyonuna yatkınlığı ve EXPO felsefesine uyum konusunda diğer adaylardan daha iyi olduklarını söyledi.

Kocaoğlu, "İzmir'in en iyi aday olduğunun BIE delegelerince de onaylanmasını bekliyoruz. Bunun için çok çalıştık. Başaracağımıza inanıyoruz, vicdanen müsterihiz, elimizden geleni yaptık" dedi.

Dün düzenlenen resepsiyona katılımın çok iyi olduğunu, aldıkları geri dönüşlerin moral verdiğini de anlatan Kocaoğlu, bugünü zaferle tamamlamak istediklerini kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)