BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEximbank'tan itiraf----

Eximbank'tan itiraf

Eximbank'tan itiraf
03 Temmuz 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, iç savaş geçiren Libya’daki Türk müteahhitlerin aldığı tazminat miktarının sıfıra yakın olduğunu söyledi

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) “Gündem 2013” toplantısına katılan Kaplan, “Başka ülkeler de var ama büyük rakamlara değinecek olursak, Libya’ya 457 milyon dolar, Ukrayna’ya 90 milyon dolar, Rusya’ya 79 milyon dolar ve  Kazakistan’a 67 milyon dolar tazminat ödenmiş” diye konuştu.
Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerine ilişkin, bankanın teminat mektubu uygulamasına hakkında da bilgi veren Kaplan, karşı tarafın kabul etmesi halinde müteahhitlere teminat mektubu verebildiklerini söyledi. Kaplan, burada limitin 25 milyon dolar olduğunu ifade etti.
Kaplan, müteahhitlerin tahsil edilemeyen alacakları için köprü kredisi verdiklerini belirterek, bu kapsamda Libya ve Suriye’de iş yapan 19 firmaya 144 milyon dolar kredi verdiklerini, bunun 75 milyon dolarını ertelediklerini  sözlerine ekledi.
İhracatçılara 9 milyar dolar destek
Kaplan, “Eximbank, 2010 yılında ihracatçılara 9 milyar dolara yakın destek verdi. Bu da aşağı yukarı o yılki ihracatın yüzde 8’ine denk geliyor. Geçen yıl ise desteği 22  milyar dolara çıkardık. Bu yıl hedefimiz 30 milyar dolar. İlk 6 aylık rakamlara baktığımızda 13 - 14 milyar dolar gibi bir rakam görünüyor. Bu da yıl sonu hedefimizi yakalayacağımızı gösteriyor. Geldiğimiz noktada Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 20’sine destek veriyor olacağız” dedi.Kaplan, 2023’teki öngörülerinin ise 80 - 85 milyar dolarlık bir destek olduğunu belirterek, bunun yakalanıp yakalanamayacağını ise zamanın göstereceğini ifade etti. Hayrettin Kaplan, 41 ülkeden 51 ihracat destek kurumu veya kredi  sigortası şirketinin üye olduğu Uluslararası İhracat Kredi ve Yatırım Sigortası Kuruluşları Birliği Berne Union’ın 2012 yılında 188.5 milyar dolar sigorta yaptığını ve 2.6 milyar dolar tazminat ödediğini ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)