BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEximbank'ın tahvil ihracına 4 kat talep geldi----

Eximbank'ın tahvil ihracına 4 kat talep geldi

Eximbank'ın tahvil ihracına 4 kat talep geldi
30 Haziran 2021 - 10:45 www.finansgundem.com

Türk Eximbank, 750 milyon dolar tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi, 3 milyar doların üzerinde talep geldi

Türkiye'nin resmi ihracat destek kuruluşu Türk Eximbank, uluslararası sermaye piyasalarına 5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarındaki yeni tahvil ihracı ile etkileyici bir dönüş yaptı. Dünya çapında tanınmış yatırımcı kuruluşların büyük ilgisi ile karşılanan tahvil ihracına 3 milyar doların üzerinde talep geldi. İşlemin maliyetinin, ihracatçıların kredi kullanırken ağırlıklı olarak tercih ettiği para birimi olan Euro'ya yapılacak swap sonrasında 420 baz puan civarında olması öngörülüyor.

Tahvil ihracı, Citigroup ve Standard Chartered Bank ortak global koordinatörlüğünde ve bu bankalara ek olarak ICBC Standard Bank Plc, ING Bank, Mizuho International plc, MUFG Securities, SMBC Nikko Capital Markets Limited ve Société Générale aracılığı ile gerçekleştirildi.

Başta Avrupa, Amerika ve Asya olmak üzere geniş bir coğrafyadan 200'e yakın uluslararası yatırımcının ilgi gösterdiği tahvilin %27'si ABD'de, %27'si İngiltere'de, %30'u diğer Avrupa ülkelerinde ve %16'sı ise Asya ve Orta Doğu'daki yatırımcılara satıldı. Yatırımcılarının yüzde %89'unu prestijli varlık yönetim şirketleri ve bankaların oluşturduğu işleme ilişkin tutarın bugün Banka hesaplarına girmesi bekleniyor.

Başarıyla tamamlanan ihraçtan duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, "Hazine ve Maliye Bakanlığımızın gerçekleştirdiği yurt dışı tahvil ihracının hemen ardından, yatırımcı tabanını genişletecek şekilde doğru bir strateji ile çok başarılı bir tahvil ihracına imza attık. Ülkemize getirdiğimiz 5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarındaki bu kaynak, Bankamızın 2021 yılında dolar bazında %10 büyüme hedefine ulaşmak açısından da önem taşıyor. Salgın sebebiyle dalgalı seyreden küresel piyasa koşullarına rağmen, dünyaca tanınmış büyük ve kurumsal yatırımcıların da katılımıyla işlemimize 3 milyar doların üzerinde talep geldi. Gelen güçlü talep sayesinde işlemimizi, yatırımcı bazının kalitesini koruyarak başlangıçta duyurulan faiz oranının 62,5 baz puan altında gerçekleştirmekten memnunuz. Nitelikli yatırımcı ilgisinin yoğunluğundan faydalanarak fiyatta sağlanan bu indirimle, ihraç tutarını da 750 milyon dolara çıkardık. Bu, Bankamızca tek seferde ihraç edilen en yüksek tutarlı tahvil işlemi olma özelliğini taşıyor." dedi.

Açıklamada, Banka yöneticilerinin global yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerin de olumlu geçmesinin etkisiyle işlemin, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ikincil piyasadaki benzer vadeli döviz cinsinden tahvil fiyatlamalarına kıyasla yalnızca 62,5 baz puan yukarıda tamamlandığı belirtildi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)