BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEximbank: Hedefimiz, yıl sonunda desteğimizi 48.5 milyar dolara çıkarmak----

Eximbank: Hedefimiz, yıl sonunda desteğimizi 48.5 milyar dolara çıkarmak

Eximbank: Hedefimiz, yıl sonunda desteğimizi 48.5 milyar dolara çıkarmak
28 Ağustos 2019 - 12:19 www.finansgundem.com

Eximbank Genel Müdürü Enis Gültekin, alacak sigortasına dayalı finansman modeli geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Gültekin bu yıl ihracatçıya desteklerini 48.5 milyar dolara yakın seviyeye çekmeyi planladıklarını ifade etti.

Eximbank Genel Müdürü Enis Gültekin Bloomberg HT'deki Fokus programında Güzem Yılmaz'a konuk oldu. Eximbank'ın ihracata katkısının önemine dikkat çeken Gültekin geçen sene itibariyle yaklaşık 44 milyar dolarlık destekleri olduğunu belirterek bu yıl da desteklerini 48.5 milyar dolara yakın seviyeye çekmeyi hedeflediklerini bildirdi. 

Gültekin "Bu da kabaca toplam ihracatımızın yüzde 27'ye yakın kısmını Eximbank'ın hem kredi finansman desteği hem de alacak sigortası veya diğer garanti programlarıyla desteklemesi anlamına geliyor. Bu açıdan bakınca dünyadaki Eximbank'lar arasında biz öne çıkıyoruz. Diğer ülkelerde yaklaşık %20'lerde olan ihracata destek oranları bizde % 27 gibi bir rakam. Bu da ekonomimiz için ne kadar önemli bir kurum olduğumuzu ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

"ALACAK SİGORTASINA DAYALI FİNANSMAN MODELİ HEDEFLİYORUZ"

Alacak sigortasını tabana yaymayı hedeflediklerini belirten Gültekin  "hem müşterilerimizin alacak riskini yönetmek, hem de alacak sigortalarına dayalı finansman modelini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bizim firmalarımızın şu aralar teminat oluşturma problemi var. Biz diyoruz ki madem böyle bir tabanımız var, ihracatı finanse ediyoruz, arkasında bir ticaret işlemi var ve bunu sigortalıyoruz, bunu finansmana dönüştürebilir miyiz bunun çalışmasını yapıyoruz. 

İhracatçılarımızın tüm vadeli alacaklarını bir havuzda toplayarak bunları kredilendirebileceğimiz model geliştirmeye çalışıyoruz. Bu teminat problemi yaşayan ihracatçılarımıza bir çözüm olarak gündeme gelebilecek" ifadelerini kullandı.Gültekin ivme paketi kapsamında yüksek teknolojili ürün üreten ve ihraç eden firmalara ucuz maliyetli kredi açtıklarını belirterek "Bir sonraki aşamada ise yüksek teknolojinin yanı sıra yüksek katma değer üreten firmalarımıza bu ucuz kaynağı kullandırmayı planlıyoruz." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)