BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEvlenen memura büyük müjde----

Evlenen memura büyük müjde

Evlenen memura büyük müjde
07 Ağustos 2015 - 19:54 www.finansgundem.com

Toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarını temsil eden Memur-Sen’in talepleri arasında 3 bin 946 TL evlenme yardımı ödeneği bulunuyor

Toplu sözleşme görüşmelerinde dikkat çeken sosyal talepler, kamu çalışanlarını heyecanlandırıyor. Memur-Sen’in teklifleri arasında yer alan “evlenme yardımı ödeneği” kendisi ve çocukları evlenecek kamu çalışanlarının umudu oldu.

Nisan ayında kabul edilen torba yasa ile yürürlüğe giren çeyiz yardımının ardından kamu çalışanları için atağa geçen Memur-Sen, kamu çalışanlarına evlenme yardımı ödeneğini toplu sözleşme masasına taşıdı. Aile yardımı, doğum yardımı, kreş yardımı ödeneklerinin artırılmasını teklif eden Memur-Sen’in önerileri arasında kendisi veya çocukları evlenecek memurları en çok heyecanlandıran talep ise evlenme yardımı ödeneği oldu.

EVLENEN MEMURA 3 BİN 946 TL
Toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarını temsil eden Memur-Sen’in talepleri arasında yer alan evlenme yardımı ödeneği için 3 bin 946 TL talep ediliyor. Aile kurumunun oluşturulmasında ilk adıma yönelik devlet desteğinin önemine dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hükümetin çeyiz yardımı düzenlemesi ile evlenecek gençlere yönelik politikalarını olumlu buluyor ve destekliyoruz. Hükümetin bu yaklaşımı nedeniyle kamu çalışanlarının kendileri ve çocukları için sunduğumuz teklifi de kabul edeceğini düşünüyoruz. Teklifimiz kabul edilirse evlenecek kamu çalışanlarına en yüksek devlet memuru aylığının beş katı yani bugün için 3 bin 946 TL ödenecek. Çocuklarının evlilikleri halinde memura ödenmesini istediğimiz miktar ise bugün için bin 578 TL olan en yüksek devlet memuru aylığının iki katı tutarında olacak” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)