BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaEvine hırsız giren taşınıyor----

Evine hırsız giren taşınıyor

Evine hırsız giren taşınıyor
29 Ağustos 2011 - 14:20 www.finansgundem.com

Araştırmalara göre, hırsızların kurbanı olanların yüzde 80’i masrafları göze alıp evini değiştirmeyi tercih ediyor.

Türkiye’de saatte 10 ev ve 5 iş yeri, günde ise 234 ev ve 114 iş yeri hırsızların kurbanı oluyor. Hırsızlar sadece mala değil, çoğu kez cana da kastediyor. Yaşanan hırsızlık olayları, etkin koruma sağlayan güvenlik sistemlerine olan talebi de artırıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye’de geçen yıl tam 85 bin 349 evde hırsızlık vakası yaşandı. Oldukça şaşırtıcı yöntemlerle amaçlarına ulaşan hırsızların hedefinde sadece konutlar değil, iş yerleri de vardı. Yine aynı rapora göre, geçtiğimiz yıl 41 bin 656 iş yeri hırsızların hedefinde yer aldı.

Hırsızlık kurbanlarının yüzde 80’i evini değiştiriyor
Türkiye'nin lider güvenlik firması olan Pronet’in Genel Müdürü Metin Kastro, Türkiye’deki hırsızlık girişimlerinin önemli bir kısmının hane halkı evdeyken gerçekleştiğini, bunun da büyük travmalara neden olduğunu belirterek şunları söyledi: “Elbette tüm hırsızlık olayları çok kötüdür ancak bu olayların da en kötüsü hırsızların hane halkı uyurken eve girmeleri olsa gerek. Uyandıktan sonra değerli eşyalarının çalındığını fark edenlerin yanı sıra pek çok hırsızlık olayında, hane halkından evin içinde hırsızla yüz yüze gelenler oluyor. Hangi şekilde gerçekleşirse gerçekleşsin, yaşanan hırsızlık olayı kurbanlarda önemli travmalara neden oluyor. Araştırmalar, hırsızlık kurbanı olanların yüzde 80’inin evini değiştirdiğini ortaya koyuyor. Mekan değiştirmek travmayı azaltıyor ancak yeni evde de benzer olaylarının yaşanmaması için mutlaka önlem alınması gerekiyor.”

Geç olmadan önlem alınmalı
Türkiye’de her saat başı 10 evin soyulduğuna dikkat çeken Pronet Güvenlik Genel Müdürü Metin Kastro, hiç kimsenin ‘Benim başıma gelmez’ deme lüksüne sahip olmadığının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Pronet’ten ev ya da iş yerleri için güvenlik sistemi talep edenlerin önemli bir bölümünün kendisinin ya da bir yakının geçmişte hırsızlık vakası yaşadığını görüyoruz. Biz bu durumun değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Hırsızların hedefi haline gelmeden önce gerekli önlemler alınmalı. Son yıllarda güvenlik konusunda artan bilinçle birlikte, tedbirli davranıp başına kötü bir şey gelmeden önce alarm ve diğer güvenlik önlemlerini kullanmaya başlayanların sayısının hızla artıyor.”

Herkesin kendisini iyi ve güvende hissettiği yerin kendi evi olduğunu ifade eden Kastro, hırsızları ev ve iş yerlerinden uzak tutmanın en kolay ve en ucuz yolunun güvenlik sistemi kullanmak olduğunu, uygun fiyatlarla sahip olunabilecek bir güvenlik sisteminin üzücü olaylar yaşanmasını engelleyeceğini de sözlerine ekledi.

Hırsızlıkla ilgili doğru bilinen yanlışlar:

Yanlış: Bizim evin kapısı kasa gibi sapasağlam.
Doğrusu: Tüm kapılar açılmak üzere tasarlanmıştır. Kapıda kaldığınızda bir çilingir açıyorsa, bir hırsızın da kapınızı açma ihtimali her zaman vardır

Yanlış: Benim sigortam var, gerek yok
Doğrusu: Sigorta ancak hırsızlık sonrası zararlarınızı karşılar, hırsızlığı engellemez, üstelik canınızı korumaya almaz. Sigorta ve alarm birbirinin tamamlayıcısıdır, alternatifi değil.

Yanlış: Güvenlik sistemleri pahalıdır
Doğrusu: Hayır değildir. Abonelik sistemlerine artık yüksek bedeller ödenmiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)