BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEvimin altından fay hattı geçiyor mu?----

Evimin altından fay hattı geçiyor mu?

Evimin altından fay hattı geçiyor mu?
29 Ocak 2020 - 16:29 www.finansgundem.com

Son zamanlarda gerçekleşen depremlerin ardından, Türkiye fay hattı ve haritası merak edilmeye başlandı. En çok sorulan ve aratılan soru ise; "Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" oluyor.

Eylül sonunda İstanbul'da yaşanan ve korkutan 5,8 büyüklüğündeki depremden bu yana ülke sallanıyor. 24 Ocak tarihinde 20:55'te Elazığ'da yaşanan 6.7 şiddetindeki deprem ve Manisa'da süren depremler fay hattı merakını artırdı. Bu yöntem sayesinde evinizin altında ya da yakınınızda fay hattı bulunup bulunmadığını öğrenmek için ne yapmalısınız?

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Milliyet'ten Batuhan Dönertaş haberine göre, vatandaşların Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) internet sitesine girerek, evlerin altından ya da yakınından fay hattı geçip geçmeyeceğini kontrol edebileceklerini açıkladı.
 
Fay hattı nasıl sorgulanır?

Türkiye genelinin fay hattında olduğu bilinen bir gerçek. Bu sebeple MTA vatandaşların rahatlıkla fay hatlarını görebilmesi için önemli bir projeye imza attı. 

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er yaptığı açıklamada; “Bugün E-devlete giriş yaptığımızda parselimizin zemin özelliklerini de görebiliyoruz. Dolayısıyla doğal afet anlamında çok net bilgilere sahip olabiliriz. Bunların yanı sıra en önemli şey binaların güvenliğidir. Binalarda mühendislik hizmeti alınmamışsa o bina güvenli bina değildir. Zemin etüdü mevcut binalara da yapılmaktadır. Sadece yeni yapılan binalar değil. Bundan sonra beton, demir ve proje uygunluğunu test ederek güvenli bir bina olup olmadığını net şekilde öğrenilebilir. Eğer bina sağlam değilse güçlendirme yapılabilir. Eğer zemin sağlam değilse zemin iyileştirme de yapılabilir” ifadelerine yer verdi.

MTA'nın hazırladığı fay hattı haritasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

MTA Yerbilimleri harita görüntüleyici

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)