BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEvergrande’ın ‘hayat sigortası’ 600 milyon dolar----

Evergrande’ın ‘hayat sigortası’ 600 milyon dolar

Evergrande’ın ‘hayat sigortası’ 600 milyon dolar
27 Eylül 2021 - 09:30 www.finansgundem.com

Emlak sektöründe yaşanan sıkıntı sonrası iflasa doğru sürüklenen Evergrande’ın, hayat sigortası şirketi hissesini satarak 600 milyon dolar toplayabileceği belirtiliyor

Çin merkezli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group iflas sürecinden kurtulmak için yeni kaynak arayışına girdi.

Borç yüklü China Evergrande Group, bazı varlıklarını nakde dönüştürebilir. Bloomberg Intelligence analisti Steven Lam'a göre, emlak geliştiricisinin Evergrande Life Assurance Co.'daki % 50 hissesinin değeri 600 milyon dolar edeceğini belirti. Sigorta şirketi, Evergrande tarafından 2015 yılında satın alınmasından sonraki yıldan bu yana pazar payını dokuz kattan fazla artırdı ve son dört yıldır sürekli kar açıklıyor.

Çin merkezli düzenleyici kurumlar yaklaşık 305 milyar dolar borç ve yükümlülüğü bulunan nakit darboğazındaki Evergrande'nin bankacılık sistemi için tehlike oluşturabileceğini belirtmişlerdi.
Evergrande son günlerde gayrimenkul satışlarının düşmeye devam etmesinden dolayı çapraz temerrüte düşebileceği uyarısında bulunmuş ve 20 Eylül'de vadesi gelecek kredi faiz ödemesini yapamayacağını bankalara iletmişti.

Evergrande'nin şirket hesapları inceleniyor

 

Evergrande krizinde geri sayım başladı

 

Çin: Evergrande fırtınasına hazır olun

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)