BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEvergrande CEO'su istifa etti----

Evergrande CEO'su istifa etti

Evergrande CEO'su istifa etti
23 Temmuz 2022 - 16:30 www.finansgundem.com

300 milyar dolarlık borcunu yönetmekte zorlanan şirket için bir kötü haber daha... Zor durumdaki Çinli gayrimenkul şirketi China Evergrande, CEO’sunun istifa ettiğini açıkladı

2021'de temerrüte düşmesinin ardından ekonomik darboğazı bir türlü atlatamayan Çin'in ünlü gayrimenkul yatırım şirketi Evergrande'de yeni gelişme. Financial Times'ın haberine göre şirketten yapılan açıklamada CEO Xia Hajiun'un ve CFO Pan Daronk'un istifa ettikleri açıklandı.

Haijun’un Evergrande’nin yan kuruluşlarından birinin kasasına 2 milyar dolar aktarma planına dahil olması nedeniyle istifa ettiği bildirildi.

Evergrande Baş Finans Sorumlusu (CFO) Pan Darong'un da aynı suçlamayla istifası istenmişti. Pan Darong da istifasını açıkladı.

Şirket, bir ön soruşturmada Evergrande Property Services’e ait fonların bir dizi krediyi garanti altına almak için teminat olarak kullanıldığını ve daha sonra üçüncü bir taraf aracılığıyla Evergrande’ye yönlendirildiğini belirtti.

Krediler geçen yılın sonlarında geri ödenmediğinde, bankalar mülk yönetim biriminden 2 milyar dolara el koydu.

Bu gelişmelerin ardından şirket mart ayında bilanço yayınlamayı ertelemek zorunda kaldı.

Yeni isimler atandı

Evergrande’nin CEO’luk pozisyonuna şu anda şirketin EV birimi genel müdürü ve başkanı olan Siu Shawn getirildi. Başkan Yardımcısı Qian Cheng’in ise firmanın baş finans sorumlusu pozisyonuna getirildiği açıklandı.

Evergrande bilançosunu zamanda açıklayamayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)