BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEvergrande bilançosunu zamanda açıklayamayacak----

Evergrande bilançosunu zamanda açıklayamayacak

Evergrande bilançosunu zamanda açıklayamayacak
22 Mart 2022 - 08:13 www.finansgundem.com

China Evergrande Group bugün yaptığı açıklamada, denetim çalışmaları tamamlanmadığı için hisselerin borsada işlem görme kurallarının gerektirdiği şekilde geçen yıla ait mali sonuçlarını 31 Mart'a kadar yayınlayamadığını bildirdi.


Geçen aylarda küresel piyasaların gündeminde ilk sıralarda yer alan Çinli gayrimenkul devi Evergrande son günlerde yeniden gündeme geldi.

Hong Kong'daki işlemleri askıya alınan Çinli şirket şimdi de 2021 yılına ait bağımsız denetimden geçmiş finansal sonuçlarını öngörülen sürede yayımlayamayabileceği uyarısında bulundu.

Benzer şekilde Sunac Holdings ve Shimao Group'un da bilançolarının açıklanmasında gecikmeler olabileceği belirtildi. İki şirket de Çin'de yükselen Kovid vakalarını gecikmenin gerekçesi olarak gösterdi.

Evergrande'nin son gelişmelerin ardından bir yatırımcı toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Toplam varlıkları 2,38 trilyon yuan (yaklaşık 370 milyar dolar) olan grubun, Çin’in gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yaklaşık yüzde 2’sine ulaşan, 1,97 trilyon yuanlık (yaklaşık 305 milyar dolar) borç yükümlülüğü bulunuyor.

Hisselerin işleme kapatılması, 23 Mart’ta vadesi dolacak olan 2 milyar doların üzerinde dış borç tahvillerinin ödemesinden kısa bir süre önce gerçekleşirken, Evergrande Ocak'ta gelecek altı ay içinde yeniden yapılandırma için öneri sunmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Çin Evergrande'yi bölmeyi değerlendiriyor

 

Çin'de Evergrande protestoları: Paramızı geri ver

 

Evergrande hisseleri işleme kapatıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)