BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEvergrande 1,2 milyar dolarlık borcunu ödeyemedi----

Evergrande 1,2 milyar dolarlık borcunu ödeyemedi

Evergrande 1,2 milyar dolarlık borcunu ödeyemedi
09 Aralık 2021 - 15:43 www.finansgundem.com

Fitch Evergrande’ın notunu ‘sınırlı temerrüde’ düşürmesinin ardından 1,2 milyar dolarlık tahvil ödemelerini de gerçekleştiremediğini açıkladı. Çin ise borç krizinin yaşandığı emlak sektörüne müdahale ediyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’in önde gelen iki emlak şirketi Fitch’in perşembe günü yaptığı açıklamaya göre yabancı kreditörlere 1,6 milyar dolar değerinde tahvil ödemelerini gerçekleştiremedi. Ülkenin borç kriziyle mücadele eden emlak sektöründe borç dalgası giderek büyüyor. Çin hükümeti geçtiğimiz yıl emlak şirketlerinin aşırı borçlanmasının önüne geçebilmek için yaptığı hamleyle krizi tetikledi.

Büyümek için devasa miktarlarda borçlanan şirketler, aniden muslukların kapandığına tanıklık etti ve projelerini tamamlama konusunda zorluk yaşamaya başladı. Aynı zamanda hem yerli hem de yabancı borçlarını ödemekte güçlük oluştu. CBS News’in haberine göre perşembe günü Fitch Çin’in en büyük emlak geliştiricisi Evergrande’nin ilk kez 1,2 milyar doların üzerinde tahvil ödemesini gerçekleştiremediğini açıkladı.

Aynı zamanda şirketin notunu “sınırlı temerrüde” düşürdü. Fitch aynı zamanda Çin’in borç yükü en fazla olan şirketlerinden biri Kaisa’nın da 400 milyon dolarlık tahvil ödemelerini gerçekleştiremediğini doğruladı. finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, “emlak Çin ekonomisinin önemli bir parçası” dedi. Açıklamasında, “Çin’deki yavaşlamanın elbette küresel sonuçları da olacak.

Çin ekonomisi büyük ve beklenenden daha fazla yavaşlarsa, Çin’le ticaret ilişkileri bulunan birçok ülke bunun sonuçlarıyla karşılaşır” ifadelerini kullandı. Pekin ise krizi sonlandırmak için hamleler planlıyor ve yatırım şirketi Jefferies’e göre, Evergrande’ın devralınması değerlendiriliyor.

Küresel borsalarda krizin adı FED olacak

 

Fitch'ten faiz indirimi uyarısı!

 

Çin'in yıllık ekonomi zirvesi toplandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)