BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEvercore ikramiyeleri yüzde 27 düşürdü----

Evercore ikramiyeleri yüzde 27 düşürdü

Evercore ikramiyeleri yüzde 27 düşürdü
27 Ekim 2022 - 16:01 www.finansgundem.com

ABD’li yatırım bankası Evercore çalışan ödemelerini %27 azalttı. Yatırım bankacılığından elde edilen düşük kâr yatırım bankacılarına yansıtıldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sözleşme bankacılığındaki gelirlerin düşmesi bu alandaki bankacıların gelirlerini de olumsuz etkiyor. New York merkezli butik yatırım bankası Evercore, üçüncü çeyrekte bankacılarına yaptığı ödemeleri yaklaşık %30 oranında azalttı. Bankanın söz konusu kararında üçüncü çeyrek yatırım bankacılığı gelirlerindeki sert düşüş etkili oldu.

Financial News’in haberine göre New York merkezli yatırım bankası üçüncü çeyrekte tazminat ve ikramiye ödemesi için 355,8 milyon dolar ayırdı. İkramiye ödemelerini azaltan yatırım bankası, çalışan ödemelerini %27 oranında düşürdü. Evercore'un tazminat maliyetleri, 2022'nin ilk dokuz ayında %5'lik bir azalışla 1,2 milyar dolar olarak kayda geçti. Ortalama tazminat ödemeleri geçen yılın aynı dönemindeki 661.353 dolardan, 2022'de 543.750 dolara geriledi.

Evercore’un çalışan ödemelerini düşürmesinin en önemli sebebi ise 2022'nin ilk yarısında sözleşme bankacılığı ücretleri görülen büyük düşüş oldu. Bankanın danışmanlık gelirleri üçüncü çeyrekte %31 azaldı ve 488,7 milyon dolar olarak kayda geçti. Evercore yine de Wall Street’teki daha büyük rakiplerine nazaran yatırım bankacılığı kayıplarını sınırlı tutabildi.

Citigroup, Goldman Sachs ve JPMorgan gibi daha büyük yatırım bankalarının hepsi aynı dönemde M&A birimlerinde %50'nin üzerinde düşüş kaydetti.

e’un derlediği bilgilere göre bankacılara ödenen ücretlerdeki düşüşe rağmen Evercore Kurucusu ve Kıdemli Yönetim Kurulu Başkanı Roger Altman bankanın genişlemeye devam edeceğini vurguluyor.

Altman açıklamasında, “Evercore, sürekli olarak yaptığımız gibi, yetenekli yeni çalışanları ekiplerine ekleyerek ve platformumuzu büyüterek genişlemeye devam ediyor. İş koşulları şu anda geçen yıla göre daha zayıf olabilir, ancak performansımız hâlâ sağlam. Orta ve uzun vadeli büyüme görünümümüz ve rekabetçi konumumuz güçlü kalmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

2021'in üçüncü çeyreğinde 1.950 olan bankanın çalışan sayısı bir yıl sonrasında 2.160'a yükseldi. Evercore, 2022’nin başından bu yana danışmanlık işletmesine yedi üst düzey genel müdür eklediğini açıkladı.

ECB faizi 75 baz puan artırdı

 

Avrupa bankaları faiz artışlarını kutluyor

 

Dolar küresel zirveye ulaştı mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)