BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEver Given sahipleri Süveyş Kanalı yönetimiyle anlaşma sağladı----

Ever Given sahipleri Süveyş Kanalı yönetimiyle anlaşma sağladı

Ever Given sahipleri Süveyş Kanalı yönetimiyle anlaşma sağladı
05 Temmuz 2021 - 09:37 www.finansgundem.com

Mart ayında Süveyş Kanalı’nda karaya oturarak kanalın kapanmasına neden olan Ever Given adlı geminin sahipleri Süveyş Kanalı Yönetimi ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Ever Given adlı konteyner gemisinin sahipleri, dün (Pazar) yaptıkları açıklamada Süveyş Kanalı İdaresi (SCA) ile resmi bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Ever Given gemisi Mart ayında Süveyş Kanalı’nda karaya oturarak kanalın kapanmasına neden olmuştu.

Yetkililer, talep edilen tazminat konusunda yaşanan anlaşmazlıktan dolayı Ever Given’in 29 Mart tarihinde yüzdürülmesinden bu yana gemiyi ve gemi mürettebatını kanalda tutuyordu.

Japonya merkezli Ever Given şirketi, altı gün boyunca kanalda sıkışmış, yüzlerce geminin geçişine engel olarak küresel ticaretin aksamasına neden olmuştu.

Japon Shoei Kisen Kaisha ve sigorta şirketini temsil eden Stann Marine şirketinden Faz Peermohamed Reuters’e verdiği demeçte “Geminin serbest bırakılması için hazırlıklar yapılacak ve anlaşma için uygun bir zamanda İsmailiye’de bir tören düzenlenecek” açıklamasında bulundu.

Süveyş Kanalı yönetimi, dün, Ever Given’in Çarşamba günü serbest bırakılması için bir anlaşmaya varıldığını açıkladı. Yetkililer, geminin sahipleri ile bir anlaşma yapıldığını ve anlaşmanın imzalanması için Çarşamba günü gemi sahibinin gemiden ayrılacağını belirtti.

Adli kaynaklar ve bir avukat, bugün, Mısır mahkemesinin tazminat konusunda yaşanan anlaşmazlıkların çözülmesi için dava gününü 11 Temmuz tarihine ertelediğini ve kanal yönetimi ve gemi sahibi arasında anlaşmaya varılması için olanak tanıdığını ifade etti.

Gemi sahibi Shoei Kisen [FK1] şirketi ve sigorta şirketlerinin geçtiğimiz ay yaptığı açıklamaya göre şirket ve Süveyş Kanalı İdaresi prensipte anlaşmaya varmıştı.

Kanal idaresi, Ever Given’in yüzdürülme çabaları ve kanala verilen zararı ve giderleri karşılamak için 916 milyon dolar tazminat talep etmişti. İlerleyen zamanda ise bu rakam 550 milyona düşürülmüştü.

Shoei Kisen Kaisha ve sigorta şirketleri talep edilen tazminat miktarını reddetmesi sonucu Mısır yargısı gemiye el koydu.

Süveyş Kanalı'na 'Ever Given' ayarı: Genişletilecek

 

'The Ever Given' yük gemisinin sahibinden flaş talep

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)