BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEve bunu yapan ciğerlere ne yapmaz?----

Eve bunu yapan ciğerlere ne yapmaz?

Eve bunu yapan ciğerlere ne yapmaz?
14 Mart 2021 - 21:20 www.finansgundem.com

21 yıl sigara içilen evin temizlendiği görüntüler viral oldu

Profesyonel bir temizlikçi, 21 yıl boyunca sigara dumanına maruz kalmış bir evin içindeki lekeleri ve renk değişimini gidermek için uyguladığı temizlik işleminin videolarını paylaşınca TikTok'ta viral oldu.

Bu hafta, @camelgum kullanıcı adını kullanan Duranda Rose, TikTok'ta evin birden fazla videosunu paylaşarak “hiç böyle bir şey görmediğini” ifade etti.

Paylaşıldığından beri 17,6 milyondan fazla kez izlenen ilk klipte Rose, bir adamı sarımsı kahverengi duvarları, sadece beyaz boyayı ortaya çıkarmak için silerken ve daha sonra rengi bozulmuş suyu gidere dökerken kaydediyor.

Videoda Rose, evin sigara yanıkları ve külle kaplı halısının yanı sıra rengi değişmiş tavanlarını ve zeminlerini de gösteriyor.

Mutfak gibi görünen kısımda muşamba döşemenin koyu sarı bir renge dönüştüğü, zeminin temizlenmiş kısımlarındaysa beyaz ve gri fayansın ortaya çıktığı görülebiliyor.

Rose, temizlik sürecini gösteren ek bir TikTok gönderisini paylaşmadan önce videoyu "21 yıllık sigara dumanı" diye açıkladı ve bir noktada evin "yanıp kül olmaması" karşısında yaşadığı şoku dile getirdi.

Videolardan birinde bir adam tarafından silinen katran benzeri lekeler, evin buzdolabında da görülüyor. Rose, en son videoda kendisinin ve ekibinin "işi başarmaya yaklaştığını" ama sigara katranının "dışarı sızmaya devam ettiğini" söyledi.

Videolar, evin durumundan ve sigara dumanının etkilerinden dolayı dehşete düşen kişilerden binlerce yorum aldı. Birçoğu aynı şeyin sigara içen kişinin ciğerlerinde de meydana geldiğine işaret etti.

Bir kullanıcı, "Sigara bir eve bunu yapıyorsa akciğerlerini hayal edin," yorumunu yaparken bir diğeri de "Kişinin sigara içmesi anlaşmayı bozar. İşte bir başka neden" dedi.

Diğerleri Rose'un evi nasıl temizlediğini sorgularken, bazıları da kokunun sonsuza dek kalacağını öne sürdü.

Bir diğer kullanıcı, "O evin bir daha asla normal kokmayacağını şimdiden söyleyebilirim. Duvarları boyadıktan, halıyı değiştirdikten ve her şeyi beyazlattıktan sonra bile hep kokar" diye yazdı.

Öte yandan Rose'a göre, o ve ekibi temizliği bitirdikten sonra "oksijen moleküllerini parçalayacak ve kokuyu öldürecek" ozon makineleri getirecek.

Hayvanlar neden aniden koşuyorlar?

Yüzüklerin Efendisi dizisi yayına başlamadan tartışmalar başladı

Pandemide kimler daha mutlu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)