BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEvden çıkmayınca ekmek tüketimi arttı----

Evden çıkmayınca ekmek tüketimi arttı

Evden çıkmayınca ekmek tüketimi arttı
12 Nisan 2020 - 15:30 www.finansgundem.com

31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrası İstanbul'da ekmeğe talep arttı. Ekmekler, fırıncılar tarafından arabalara yüklendikten sonra sokak sokak dolaşılarak vatandaşlara ulaştırılıyor.

İçişleri Bakanlığınca 48 saatlik sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte, yasağın dışında tutulan fırın ve fırın çalışanları, gece ve gündüz vardiyalı olarak ekmek üretmeye devam ediyor.

Sarıyer İstinye Mahallesi'ndeki bir fırında yapılan ekmekler birçok mahallede olduğu gibi sokak sokak gezilerek vatandaşlara ulaştırıldı. Sokağa çıkma yasağının ardından kolları sıvayan fırın çalışanları, fırında ekmek pişirerek, görevli arabalara ekmekleri yükledi. Arabalar daha sonra ara sokaklara kadar giderek vatandaşlara ekmek sattı.

"Dün 5 binden fazla ekmek sattık"

Fırında çalışan görevli, normal günlere göre ekmeğe daha fazla talep olduğunu belirterek, şunları söyledi.

"Sabah servisimizle dışarıya 2 farklı arabada 4 kişi çıktı. Akşama kadar arabalarımız devamlı mahalle aralarında dolaştı. Bu sabah 3 kişi başladık hamur yapmaya. Fırında 2 kişi de ekmek pişirdi. Hiç aksama olmadı, kimseyi de mağdur etmemeye çalıştık. Servislerimiz çıktığı anda mahalledeki vatandaşlar bize telefon açıyor. Eğer ekmek arabasını kaçırdılarsa, tekrar gidip veriyoruz. Aynı sokağa iki, üç kere gittik. Millet biraz da 'acaba ekmeksiz kalır mıyız' diye düşündü. Ama ekmek var, hiçbir zaman sıkıntı yapmaya gerek yok. Dün 5 binden fazla ekmek sattık. Bugün ise şimdiye kadar 3 bin ekmek sattık. Sadece ekmek çeşidi çıkardık; normal, kepek ve çavdar ekmeği."

"Allah devletimize zeval vermesin"

Ekmek arabasının kapısına kadar gelmesinden memnun kalan mahalle sakinleri ise "Ekmek kapımıza kadar geldi. Kovid-19'dan ötürü sokağa çıkma yasağı var. Devletimiz bizi mağdur bırakmadı, kapımıza kadar ekmek, su, maskemiz geliyor. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanından Sağlık Bakanına kadar hepsinden Allah razı olsun, bizi mağdur etmediler" diye konuştu. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)