BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEvden çıkmadan ev sahibi oldular----

Evden çıkmadan ev sahibi oldular

Evden çıkmadan ev sahibi oldular
10 Ocak 2021 - 10:52 www.finansgundem.com

Web Tapu uygulamasıyla vatandaş başta alım-satım olmak üzere birçok işlemi evden halletti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce tapudaki işlemleri elektronik ortama taşıyan Web Tapu uygulamasıyla vatandaş başta alım-satım olmak üzere birçok işlemi evden halletti. Gerekli belgeler elektronik ortamda gönderilirken, emlakçılara yetki verilmesi, tapu senedi, ipotek belgesi gibi evrakların alınmasına kadar birçok işlem bu sistem üzerinde sağlandı, vatandaş sadece gerekli durumlarda ıslak imza için evden çıktı. 2019 başından mart 2020'ye kadar işlem sayısı 300 binin altındaydı. Mart 2020 tarihinden bu yılbaşına kadar 1 milyon 350 bine yaklaştı. Sabah’tan Seda Tabak’ın haberine göre, evinde bilgisayarı, interneti olmayan ya da kullanamayanlar için telefonda destek sistemi de devreye girdi. Web Tapu sistemine ALO 181 çağrı merkezi üzerinden işlem başvuru alınabilmesine yönelik fonksiyon eklendi ve uygulamaya alındı. Böylece vatandaş mülkü üzerindeki hacizden imar durumuna kadar birçok detaya kolayca ulaşabiliyor.

YENİ SİSTEM NASIL İŞLİYOR
Vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden internetten başvuru yapıp, gerekli belgeleri gönderebilir.
Eksiklikler ve tüm bilgiler SMS ile vatandaşa yollanıyor. Vatandaşlar, başvurularının hangi aşamada olduğunu işlem sorgulama aracılığıyla öğrenebiliyor. Harç ve döner sermaye bedelini de internetten ödeyebiliyor.

Taşınmazın tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örneği de tapu müdürlüğüne gitmeden sistem üzerinden alınabiliyor. Tapu satış işlemlerinde satıcı ile alıcının birlikte müdürlüğe giderek kayıt incelemesi uygulamasına son verildi. Sistem ile tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilir. Yetki verilen kullanıcı da taşınmazı sistem üzerinden inceleyebiliyor.

Binlerce memur kadroları için başvurular başladı

Türkiye'den WhatsApp'a boykot

İspanya'da kar fırtınası: 3 ölü!

Banka şubesine giren hırsızlar ısıtıcı çaldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)