BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEvden çalışmanın en zor dönemi başlıyor----

Evden çalışmanın en zor dönemi başlıyor

Evden çalışmanın en zor dönemi başlıyor
10 Mart 2021 - 16:55 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisi tüm dünyada evden çalışma uygulamasına geçişi mecbur kıldı. Ancak şimdi aşılama çalışmaları hız kazanırken, evden çalışma sisteminin en büyük sınavı yaklaşıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020 yılının mart ayında, ABD’de tüm şirketler aniden ofislerini kapattı ve ortaya çıkan korona virüs pandemisi nedeniyle çalışanlarına, evden çalışmaları gerektiğini söyledi. İlk aşamada birçok kişi karantina uygulamalarının birkaç ay süreceğini düşünüyordu. Ancak bir yıl sonra, milyonlarca insan evden çalışmaya devam ediyor. Pandemi küresel işgücünün büyük bir bölümünü evden çalışmaya geçmeye zorladı. Geçtiğimiz 12 ayda ise değişen birçok şey oldu.

İş hayatımız ve kişisel hayatımız arasındaki sınırlar, belirsizleşti. Mutfak masasında çalışmak normalleşti ve ebeveynler için çocuklarının uzaktan eğitimiyle ilgilenmek ve aynı zamanda yetişmesi gereken işlerini tamamlamak günlük bir mücadele haline geldi. İşverenler de çok daha hızlı olmak mecburiyetinde kaldı. Çalışanların nerede olması gerektiğiyle ilgili kısıtlamalar esnetildi ve hem profesyonel hem de kişisel olarak çalışanlara destek sağlandı.

Bu süreçte birçok ders de aldık: Toplantıların her zaman gerekli olmadığını, standart bir 8 saatlik mesainin herkese uygun olmayabileceğini, bir masada oturmanın her zaman verimli olunduğu anlamına gelmediğini ve iş arkadaşlarımızı düşündüğümüzden daha fazla özlediğimizi fark ettik. Şimdilerde aşı çalışmaları hızlanırken ve çocuklar okullarına geri dönmeye başlamışken, her şey “normale” dönüyor gibi görünse de bildiğimiz anlamıyla işyeri sonsuza dek değişmiş olabilir.

Bazı şirketler pandemi sonrasında da %100 evden çalışmaya devam etmeyi düşünüyor. Ancak Reddit ve Microsoft gibi diğer şirketler, çalışanlarına nereden çalışabilecekleri konusunda esneklik tanıyacakları, karma bir modele geçecek. Elbette bazı şirketler de çalışanlarının ofise geri dönmesini isteyecek. Uygulanan yaklaşım ne olursa olsun, çalışanlar ve işverenler çalışma sistemindeki bu değişimin bir sonraki evresinde bazı engellerle karşılaşacak.

CNN’in haberine göre pazar araştırma şirketi Forrester Analisti Andrew Hewitt, “birçok şirketin 2020 yılında uzaktan çalışmada başarılı olmasının nedeni, bunu herkesin yapıyor olmasıydı. Ofis çalışanlarının tercihi dikkate alınmıyordu ya da uzaktan çalışanlarla ilgili olumsuz bir algı yoktu” dedi. Açıklamasının devamında, “hibrit modeller, bu sürecin yönetimini daha da zorlaştıracak” ifadesini kullandı.

En zor aşama başlıyor

Hewitt, tüm zorluklara rağmen, bundan sonra yaşanacak olanlara kıyasla geçtiğimiz yılın çok daha kolay atlatıldığını söyledi. Hewitt, “uzaktan çalışmayı kolay bir şekilde gerçekleştirdik. Hepimiz aynı şeyi yapıyorduk, herkesin bilgi ve terfiye eşit erişimi vardı” dedi. Açıklamasının devamında, “2021 yılında hibrit modellere geçilmesiyle birlikte zorlaşacak” ifadesini kullandı.

Uzaktan çalışanlar ve ofiste çalışanlar arasında ortaya çıkacak olan eşitsizlik, hibrit çalışma uygulamasına geçen şirketler için sorun oluşturacak. Ofislerdeki insanlar patronları ya da yöneticileriyle daha fazla vakit geçirerek daha iyi ilişkiler kurabilirken, bilgiye ve terfilere daha yüksek etişimleri olacak. Hewitt, pandemi öncesinde “uzaktan çalışanların daha az verimli ve kariyer odaklı olduğuna yönelik yanlış bir algı vardı” dedi.

Geçmişte şirketler de uzaktan çalışmak isteyen çalışanlarına karşı mücadele etti. 2013 yılında, Yahoo’nun o dönem CEO’luğunu yürüten Marissa Mayer, şirketin çalışanlarına sunduğu evden çalışma seçeneğini iptal etti. Bunun nedeni olaraksa, daha iyi iletişim ve işbirliği sağlama hedefini gösterdi. IBM ise 2017 yılında uzaktan çalışan bazı çalışanlarını ofise çağırdı.

İşgücü arasında eşitliği sağlamak için yöneticilere uzaktan çalışan ve ofiste çalışanlar arasında ilişkiyi dengeleme konusunda eğitim sağlamak ve iletişim alanında destek olmak kilit önem taşıyor. Yelp’te pandemi öncesinde çalışanların büyük bir çoğunluğu ofisteydi. Şimdi şirket, çalışanlarına evden çalışmaya devam etme imkanı tanıyor. Aynı zamanda tercih ettikleri takdirde haftada birkaç gün ofise de gidebilecekler.

Finans sektörü için kriz çanları çalıyor!

 

Wall Street bankaları karbon sıfır hedefini ağırdan alıyor

 

Pfizer-BioNTech’ten AB’ye 4 milyon aşı daha

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)