BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEvden çalışma uygulamalarında ayrımcılık artıyor----

Evden çalışma uygulamalarında ayrımcılık artıyor

Evden çalışma uygulamalarında ayrımcılık artıyor
09 Eylül 2020 - 16:46 www.finansgundem.com

Ofislerin sağladığı görünürlük olmadan ABD’de farklı etnik kökenlere yönelik ayrımcılık iş kayıplarına yol açacak ciddi boyutlara ulaşıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kâr amacı gütmeyen ayrımcılık karşıtı grup Black Girls Code’un Kurucusu Kimberly Bryant, mühendislik yaptığı sürece spontane karşılaşmalar sırasına diğer renkten insanların kendisine daha fazla aidiyet hissi uyandırdığını belirtiyor. Kafeteryadaki selamlaşma, asansördeki gülümseme ve ofis alanındaki baş selamları gibi ilişkiler Bryant’a göre, “başarı için etkili olan bağlantılara yol açıyor.”

Bu tesadüfi durumlar artık sadece bir anı haline geliyor, salgının bir etkisi de on milyonlarca çalışanın ofis ortamından evden çalışma modeline dönmesi oldu. New York Times’ın haberine göre sanal ofislerin yükselişi farklı etnik kökendeki çalışanlar için de ayrıca yükler oluşturuyor.

Haberde yer alan araştırmaya göre iş ağları geniş olan beyaz iş arkadaşlarıyla daha az bağlantı kuran siyahi ve Hispanik kökenli çalışanlar Zoom aramaları ve sanal forumlar çağında her zamankinden daha fazla izole edilmiş hale geliyorlar. Danışmanlık firması McKinsey’nin ortaklarından Sara Prince dışarıda bırakılan farklı etnik kökendeki çalışanların muhtemel atamaları belirleyecek toplantılar sırasında seslerini yükseltmekte tereddüt ettiklerinin altını çiziyor.

Kendisi de siyahi kökenli bir Amerikalı olan Prince, “Bu oldukça kritik bir konu ve mevcut ortamda çeşitlilik ve katılım gerçek bir risk altında. Bir lider çalışanlarına bir iş vermek istediğinde çoğunlukla kendilerine benzeyen konfor alanındaki birisini ararlar. Bu durum sanal ofis ortamında şiddetleniyor” dedi.

Ayrıca çalışanların evden çalışma dönemindeki şikayetleri genel olarak artmış durumda. Araştırma şirketi Institute for Corporate Productivity’nin anketine göre, korona virüs pandemisi sonucu şirketlerin %27’si etnik çeşitlilik ve katılım çabalarını askıya almış durumda.

Prince’in ifadelerine göre salgının işyerlerinde oluşturduğu olumsuz etkiyi tersine çevirecek bir karşıt karar uygulanmazsa farklı etnik kökendeki çalışanlar kariyerlerinde tamiri olmayacak zararlara katlanmak zorunda olabilirler. Prince, “ Çeşitlilik ve kapsayıcılık alanında geçek bir ilerleme görülmediği takdirde daha fazla izolasyon , daha fazla iş kaybı görmek mümkün” dedi.

Yatırım bankacılığı devlerinde akıl almaz ırkçılık

 

Deutsche Bank ofise dönüşü hızlandırıyor

 

Goldman Sachs çalışanlarını ofise davetle çağırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)