BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEvden çalışma emlak fiyatlarını uçurdu----

Evden çalışma emlak fiyatlarını uçurdu

Evden çalışma emlak fiyatlarını uçurdu
07 Mayıs 2021 - 10:43 www.finansgundem.com

Avrupa’da emlak sektörü pandemiden sert şekilde etkilemeye başladı. Evden çalışma ve kalabalıklardaki risk nedeniyle, ofis çalışanları veya yeni tarza uyum gösterenler büyük şehirleri boşaltmaya başladı.

Avrupa'nın ışıltılı şehirlerinin merkezlerindeki lüks dairelerin bir çoğu boş ve artık şehirler arası trafik daha az. Metrekaresi 15 ile 45 euroya kiralanan dairelerin bir çoğu boşalmış durumda. Dahası bunların satışı da düşüyor.

Sözcü'den Ali Güven'in haberine göre; Uzmanlar, şu anda Avrupa'da bir emlak balonundan söz ediyor. Paris, Londra, Berlin, Münih, Frankfurt, Hamburg gibi kentlerin banliyölerine ve köylerine kiralıklarda ilgi var. Şehir içlerine ilgi azalmış durumda, mobilyalı olarak bankacılar ya da ofis çalışanlarına kiralanan tek odalı dairelerin yüzde 60’dan fazlası boş.

YÜZDE 1'İN ALTINDAKİ YILLIK KONUT FAİZLERİNİN YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇECEĞİ İDDİASI

Korona virüsü atlatılıp piyasa dengelenince, yıllık yüzde 1'in altında olan konut faizlerinin yeniden yükselişe geçeceği hesaplanıyor. Şu anda yılda, yüzde 0.3'e konut faizi teklif eden bankalar bile var.

Faizlerin artmasıyla birlikte emlak fiyatlarında bir düşüş beklenirken, dengeyi yurt dışından gelen göçmenlerin konut talebi ile yeni arz edilen lüks konutların satışları tutuyor. Emlak için kredi veren bankalar da, önümüzdeki yıllarda büyük bir durgunluk ve fiyat düşüşlerinden söz etmeye başladı.

Bu kentlerin tümünde hızlı bir yapılaşma da, emlak balonunun patlamasını tetikleyecek gibi görünürken, bir tek Köln'de daha az risk olduğu belirtiliyor. Bunun nedeni ise orada konut arzının daha az olması.

İngiltere'de konut fiyatları 17 yılın en yüksek artışını gösterdi

 

ABD’de bekleyen konut satışları, tahminlerin altında

 

Bahçeli eve talep patlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)