BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaEvden çalışanlar şirket kültüründen uzaklaşıyor mu?----

Evden çalışanlar şirket kültüründen uzaklaşıyor mu?

Evden çalışanlar şirket kültüründen uzaklaşıyor mu?
02 Aralık 2021 - 16:49 www.finansgundem.com

Pandemi döneminde evden çalışma uygulamasının yaygınlaşmasıyla birlikte, çalışan sadakatini sağlamak zorlaştı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzun süredir devam eden evden çalışma uygulaması, bazı çalışanların şirket kültüründen uzaklaşırken, bazılarının da ofis günlerini özlemesine neden oldu. Pandemi döneminde evden çalışma uygulaması, İngiltere’de çalışanların işyerleri ile arasındaki bağın zayıflamasına yol açtı. Karantina önlemlerinin kaldırılması ise, çalışanların iş değiştirmesiyle sonuçlandı. Bu nedenle evden çalışma, çalışanların işverenleriyle bağlarını zayıflatırken, karantinaların kalkması ve yüz yüze iletişim kurma imkanının artması, çalışanların yeni iş aramasının önünü açtı.

Ancak Financial Services Culture Board tarafından yapılan bir araştırmada, banka çalışanlarının geri dönüş, liderlerin dürüstlüğü ve memnuniyet alanlarında puanları yükseldi. Bu puanlar bu yıl bir miktar düşüş gösterse de 2019 yılına kıyasla daha yüksek seyrediyor. FSBC’nin Davranış Bilimcisi Jenny Robinson, insanların evden çalışırken “sağduyularını ve bağımsızlıklarını daha fazla” kullanabildiğini söyledi. Financial Times’ın haberine göre Oliver Wyman Forum tarafından yapılan araştırmada ise çalışanların ofise dönmek yerine daha fazla esneklik ve daha iyi bir iş-hayat dengesi talep ettikleri ortaya çıktı.

Bu talepler ise çalışanların iş değiştirmesinin ardındaki en büyük nedenlerden biri. Sıkı bir denetim altında olmayan evden çalışan ekip, görmezden gelindiğini hissedebilir. Bunun sonucunda da iş tatminsizliğinden tükenmişliğe ve dolandırıcılığa kadar bir çok sorun ortaya çıkabilir. Chartered Institute of Internal Auditors tarafından bu yıl yapılan başka bir anket çalışması da “pandemi sonrası kurum kültürü krizinin” ortaya çıkabileceğini gösterdi. Ryanair İç Denetim Başkanı Heli Mooney, “çalışanlar eski ofis merkezli ve yüz yüze iletişimin olduğu sistem olmadan işyerlerine güçlü bağlarını nasıl devam ettirebilir, paylaşılan amacı, değerleri ve birlik hissini deneyimlemeye nasıl devam edebilir?” dedi.

Ofislerin çalışanları korkutması ya da çalışanlara çekici görünmesi de şirket hiyerarşisinde nerede durduğunuza bağlı. Robinson, üst düzey yöneticileri ve işe yeni başlayan genç çalışanları temsil eden iki grup bulunduğunu söyledi. Bu iki gruptaki çalışanlar, arada kalan gruplara kıyasla ofise dönüş için çok daha istekli. FSBC anketine katılan yöneticilerden bir tanesi, “entegrasyonu bir otoparkta anahtar teslim etmek olan bir kişi, kendini bir organizasyonun ne kadar parçası hissedebilir?” dedi. Devamında, bazı işletmelerin “birleştirici kültürel deneyimleri” bulunmadığının altını çizdi.

FSBC’nin de ortaya koyduğu gibi karantinalar esnasında teknolojinin imkan tanıdığı bağlantı ve işbirliği arasında farklılıklar var. Genç çalışanları birbirine bağlayan, deneyimli çalışanlardan öğrenme gibi bazı süreçlerin online olarak tekrarlanması oldukça zor. Bu nedenle, finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu tür ilişkilerin bolca bulunduğu yatırım bankaları ofise dönüş için oldukça istekli. Kurumsal kültürler elbette korona virüs şokuyla değişmek zorunda kaldı. Bu da istihdam piyasasında etkilerini gösteriyor. Pandemi öncesi işinden memnun olanlar, pandemi sonrasında aynı hisleri taşımayabilir.

Elbette işverenler, hatta çalışanlar da pandemi öncesinde dahi var olmayan bir kültür ve yönetim idealine hasret duyabilir. Ancak Robinson, kriz sona ererken kurumsal sadakat ve kültürün işin yapıldığı yerle değil, işin nasıl yapıldığı, nasıl takdir edildiği, ödüllendirildiği ve denetlendiğiyle ilgili olduğunun anlaşılacağını söyledi.

Her yıl korona virüs aşısı olacak mıyız? Pfizer'dan açıklama geldi

 

Omikron’dan en büyük darbeyi büyük bankalar alacak

 

Euro Bölgesi'nde işsizlik ekimde geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)