BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEvden çalışan bankacıdan 50 milyon dolarlık hata----

Evden çalışan bankacıdan 50 milyon dolarlık hata

Evden çalışan bankacıdan 50 milyon dolarlık hata
07 Haziran 2022 - 16:07 www.finansgundem.com

Citigroup’un Londra biriminde çalışan bir bankacının yaptığı rakam hatası 50 milyon dolarlık zarar getirdi. Bankacının evde çalışması uzaktan çalışma uygulamaları ile ilgili eleştirileri artırdı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup’ta evden çalışan bir personelin bir hatası geçtiğimiz Wall Street devine 50 milyon dolara mal oldu. Söz konusu hata finans devlerinin evden çalışma konusunu yeniden tartışmasına sebep olabilir.

Financial News’in haberine göre 2 Mayıs’ta Londra’daki resmi tatil nedeniyle evden çalışan bir ticaret bankacılığı personeli sipariş vermeye çalışırken yanlış bir rakam girdi. Ortaya çıkan kaosun ardından Avrupa’da büyük hisse senetleri endekslerinde sert düşüşler görüldü ve borsada alım satım işlemleri geçici olarak durduruldu.

Citigroup’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Trader’larımızdan birisi bir işlem girerken hata yaptı. Dakikalar içerisinde bu hatayı fark ettik ve düzettik” denildi.

Habere göre müşterilere geri ödeme yapılmasından kaynaklanan kayıplar banka için önemli düzeyde olmayacak. Zira Citi’nin hisse senedi alım satım operasyonları ilk çeyrekte 1,5 milyar dolarlık gelir elde etmişti.

Ancak hatanın gerçekleştiği dönem hassas bir zamana denk geliyor. Citigroup bankayı ve müşterileri koruyacak teknoloji ve risk yönetimi sistemlerinin geliştirilmesi konusunda düzenleyici kurumların denetimi altında. Bu milyarlarca dolarlık proje üst düzey yöneticilerin hem zamanını hem de çabasını gerektiriyor.

Citigroup’un piyasalar birimindeki birçok üst düzey yönetici bu yıl görevinden ayrıldı. Ayrılan isimler arasında birimin eş başkanı olan Carey Lathrop ve bir dönem hisse senetleri birimine eş başkanlığı yapmış olan Dan Keegan da bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre evde çalışan bir trader’ın bu denli büyük bir hata yapması Wall Street’te geleceğin çalışma biçiminin ne olacağı tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Çalışma biçimleri konusunda diğer bankalara göre uzaktan çalışma yöntemleri için daha ilerici davranan Citigroup, bu tavrıyla Wall Street devleri arasında öne çıkıyordu.

Bununla birlikte Financial News’in haberine göre Citigroup hatanın evden çalışma sisteminden kaynaklandığını düşünmüyor. Habere göre, bankaya yakın kaynaklar evden çalışma yöntemi ile trader’ın hatası arasında bir ilişki olmadığını söyledi.

Buffett 3 milyar dolarlık Citi hissesi aldı

 

Citi’den genç bankacılara yeni çalışma modeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)