BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEvans: Yeni faiz indirimine gerek yok----

Evans: Yeni faiz indirimine gerek yok

Evans: Yeni faiz indirimine gerek yok
07 Kasım 2019 - 09:08 www.finansgundem.com

Fed'in 3 faiz indirimine de destek veren Chicago Fed Başkanı Evans, yeni bir faiz indirimine gerek bulunmadığını söyledi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomisinin “iyi bir yerde” göründüğünü ve şun anda  Fed'in oranları daha da düşürmesi gerekmediğini söyledi.

Evans, Yahoo Finance’e yaptığı açıklamada, “Gerçekleştirilen faiz indirimleri bir tür döngüsel düzeltme. Oranları daha fazla kesmek zorunda olduğumuzu görmüyorum,  verilerin nasıl girdiğini göreceğiz” dedi. 

Fed , 30 Ekim'de üst üste üçüncü kez faiz oranlarını düşürerek ABD-Çin ticaret savaşındaki risklerin devam etmesine ve yurtdışındaki jeopolitik gerilimlere işaret etti. Federal Açık Piyasa Komitesi'ne oy veren üye Evans, bu oran indirimlerinin her birini destekledi.

Evans, tüketicinin “çok güçlü” göründüğünü ve Ekim iş raporunu “oldukça iyi” olarak nitelendirdiğini söyledi. Çalışma İstatistikleri Bürosu, geçen hafta ABD ekonomisinin Ekim ayında işsizlik oranının düşük tutulduğu Ekim ayında 128.000 tarım dışı bordro eklediğini bildirdi. tarihsel olarak düşük% 3.6 düzeyinde.

'Enflasyonun yükseldiğini görmek istiyorum'

Evans, oranların bir sonraki hareketlerinde kendisini yönlendirmek için enflasyonu yakından izlediğini söyledi.

Evans, enflasyonun yüzde 2 hedefine ulaşmasını ve nihayetinde bunu aşmasını beklediğini ifade etti. 

2019’a bakıldığında, Evans, Fed’in mesajlaşma oranlarındaki artışlardan, “sabır” duruşuna ve daha sonra kesme oranlarına dönerek “oldukça önemli bir ayarlama” yaptığını söyledi.

Geçen yılın Aralık ayında Evans, 2019 boyunca üç oranlı artış öngördü. Çarşamba günü, öngörülen politikadaki 150 baz puan değişiminin çarpıcı olduğunu söyledi, ancak indirimlerin Fed'in hedefine daha yakın enflasyonu destekleyeceği yönündeki iyimserliğini dile getirdi.

Fed'in 2019'daki nihai politika belirleme toplantısı 10 ve 11 Aralık'ta gerçekleşecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)