BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEvans: Fed'in faiz artırımı 2022'de olabilir----

Evans: Fed'in faiz artırımı 2022'de olabilir

Evans: Fed'in faiz artırımı 2022'de olabilir
19 Kasım 2021 - 07:45 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Evans, enflasyonun gelecek yıl geri çekileceğini ve Fed'in faiz artırımının 2023'te olmasını beklediğini söyledi. Evans, "Ancak fiyat artışları sürerse faiz artırımı 2022'de olabilir" dedi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans para politikasının iyi bir yerde olduğuna inandığını ve halen yüksek enflasyonun gelecek yıl geri çekileceğine ve 2022'yi birçok insanın düşündüğünden % 2'ye daha yakın bir şekilde kapatacağına inandığını bildirdi.

Evans, "2022'de bir faiz artışının gerekli olup olmadığı benim için açık değil, ancak bunun, kalıcılık açısından daha rahatsız edici bir fiyat değişiklikleri konfigürasyonu ile beklediğimden daha uzun sürmesi olabilir. Ve böylece 2022'nin uygun olduğu durum olabilir" diye konuştu. 

EVANS 2022'DEN UMUTLU

Evans, tedarik zinciri sorunlarının şu anda araç üretimini yavaşlatması ve limanlardaki trafiğin düzeltilmesiyle gelecek yıl ABD ekonomisi için "iyi bir ivme" gördüğünü bildirdi.

Evans, "Limanlarda işler gelişiyor ve tüketici talebi çok güçlü," diyerek, işgücü piyasasının da gelişmeye devam etmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Fed'in gelecek yılın 4. çeyreğinde faiz oranlarını artırması bekleniyor 

Fed'in, COVID-19 salgını sırasında ABD ekonomisini desteklemek için aldığı acil durum önlemlerinden önemli bir değişiklik yaparak, gelecek yılın sonlarında, beklenenden daha erken bir tarihte, sadece bir ay önce Faiz oranlarını artırması bekleniyor.

Reuters anketine katılanların çoğu, Fed'in geçen ay 30 yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonla mücadele için daha da erken hareket etmesi gerektiğini ve ekonomistler, en az 2024 yılına kadar merkez bankasının hedefinin üzerinde kalacağını belirtti.

Ekonomistlerin Ekim anketinde tahmin edilen 2023'ün başlarından gelecek yıla ilk faiz artırımı beklentilerindeki kayma, onları piyasa beklentileriyle daha uyumlu hale getiriyor ve ABD enflasyonunun geçen ay 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı son haberleri takip ediyor.

Bozulan küresel tedarik zincirleri ve keskin bir şekilde iyileşen iş piyasasıyla, çoğu büyük merkez bankası gibi Fed'in de er ya da geç harekete geçmesi bekleniyor.

Philadelphia Fed İmalat Endeksi kasımda beklentileri aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)