BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEvans: Faizi zirveye çıkardıktan sonra oturup bekleyeceğiz----

Evans: Faizi zirveye çıkardıktan sonra oturup bekleyeceğiz

Evans: Faizi zirveye çıkardıktan sonra oturup bekleyeceğiz
27 Eylül 2022 - 12:11 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Charles Evans ABD'li politika yapıcıların Mart ayında faizleri zirveye çıkaracağını, ardından oturup bekleyeceğini, bu dönemde resesyondan da kaçınılabileceğini belirtti.

CNBC Europe'a konuşan Chicago Fed Başkanı Charles Evans "Gelecek bahara kadar faiz oranlarını oturup etkilerini bekleyeceğimiz bir seviyeye yükseltmiş olacağız. Eğer enflasyon gerilemeye başlarsa aşağı yönlü düzenlemeler yapabiliriz." şeklinde yorum yaptı.

15 yıldır Chicago Fed Başkanı olarak görev yapan ve her zaman Merkez Bankası'nın en güvercin isimlerinden biri oldan Evans ABD'nin resesyona girmeyebileceğini, faizlerin genel uzlaşıdan daha az artırılma olasılığı olduğunu da ifade etti. Evans "Medyan tahminler, ters şoklar olmazsa Mart ayında faizlerde zirveyi göreceğimize işaret ediyor. Eğer işler yolunda giderse belki daha az artış olabilir. Ancak faizde zirveye doğru ilerlemek istihdamda da stabilizasyona ilerleyeceğimizi gösteriyor. Resesyon olmasa da bazı şoklar yaşanabilir" yorumunu yaptı.

Evans "faiz artşının zamanlamasından çok olmamız gereken yere varıp varmamız önemli" şeklinde konuştu. Fed Yöneticisi ayrıca enflasyonu kontrol altına almanın bir numaralı görevleri olduğunu ifade etti.

Fed, faizi beklentilere paralel olarak 75 baz puan artırdı

 

Goldman ve Barclays, Fed'den faiz artırım beklentilerini yükseltti

 

Mester: Yüksek enflasyona karşı agresif şekilde hareket etmek daha iyi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)