BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEvans: 75 baz puanlık bir artırım makul olabilir----

Evans: 75 baz puanlık bir artırım makul olabilir

Evans: 75 baz puanlık bir artırım makul olabilir
23 Haziran 2022 - 08:14 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, enflasyon verisinde bir iyileşme görülmediği takdirde temmuz toplantısında da Fed'in faizi 75 baz puan artırmasına destek vereceğini söyledi.

Fed'in önceliğinin fiyat baskılarının enerjisini, şiddetini azaltmak olduğunu ifade eden Evans, "75 baz puan tartışmak için çok makul bir nokta. 75 baz puan enflasyon verisinin düşündüğümüz kadar çabuk aşağı gelmemekte olduğu güçlü endişeleri ile paralel bir adım olur" diye konuştu.

Konuşmasında, Fed'in faizleri hızlı şekilde artırmasının ekonomide bir daralma riskini artırdığını da belirten Evans, "Talebi yavaşlatmak, arz ile aynı hizada tutmak isterken risk alıyoruz. Para politikası için bir faiz artırım ortamında bir yumuşak inişi başarmaya çalışmak her zaman zorluk olmuştur" ifadelerini kullandı.

Fed öncelikle faizi yüzde 3'e çıkarmalı

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker da, Fed'in öncelikle faizi yüzde 3'e çıkarması ve enflasyonu düşürmek için daha ne yapılması gerektiğini ondan sonra tartışmaları gerektiğini söyledi.

"Her şeyden önce faiz nötr seviyenin üzerine getirmemiz gerekli" diye konuşan Harker, parasal sıkılaştırmanın nasıl gittiği, etkileri konusunda daha iyi bir anlayışa, bilgiye sahip olunana kadar Faiz artırımının nötr seviyeden sonra hızlanmasına ihtiyaç olmayacağını düşündüğünü de ifade etti.

Powell: Faiz artırımlarının devam etmesinin uygun olacağını öngörüyoruz

 

Barkin: Fed ne gerekiyorsa yapacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)