BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEva Kaili AP'deki görevinden alındı----

Eva Kaili AP'deki görevinden alındı

Eva Kaili AP'deki görevinden alındı
11 Aralık 2022 - 18:55 www.finansgundem.com

Avrupa Parlamentosu'ndaki rüşvet skandalının odağındaki isim Eva Kaili, yolsuzluk iddiaları nedeniyle AP Başkan Yardımcılığı görevinden alındı.

Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu, Katar'dan rüşvet aldığı gerekçesiyle cuma akşamı suçüstü yapılarak gözaltına alınan Ortadoğu ile İlişkilerden Sorumlu Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin üyeliğini askıya aldı.

Eva Kaili, derhal geçerli olmak üzere Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılığı görevinden de uzaklaştırıldı. Kaili, Yunanistan'daki partisi PASOK'tan ihraç edilmişti. 

BBCTürkçe'nin haberine göre, Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyet 18 Aralık'ta Suudi Arabistan'a ve insan hakları ve güvenlik konulu müzakereler için Katar'a geçecekti. Ancak Katar'daki rejimin Avrupalı ​​parlamenterlere yüklü miktarda rüşvet verdiği iddiaları ile ilgili yolsuzluk soruşturması, gezinin iptal edilmesine neden oldu. Belçikalı Avrupa Parlamentosu Üyesi Assita Kanko gezinin iptal edildiğini söyledi.

Belçika'da 'temiz eller' operasyonu

Belçika federal polisinin, 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü'nde "yolsuzluk, suç örgütü üyeliği ve kara para aklama" gerekçesiyle Avrupa Parlamentosu çalışanlarına yönelik başlattığı operasyon, genişleyerek devam ediyor.

Belçika'da yayımlanan Knack dergisi ile Le Soir gazetesine göre, Avrupa Parlamentosu'nun Belçikalı üyeleri Marie Arena ve Marc Tarabella'nın yardımcılarının ofislerinde de arama yapıldı.

Fransızca konuşan Valon bölgesindeki Sosyalist Parti (Parti Socialiste) üyesi olan Marie Arena, yardımcısının ofisinin mühürlenmesinin, milletvekilliği konumuyla değil bir sivil toplum kuruluşu ile olan ilişkisiyle bağlantılı olduğunu söyledi. Savcılık, soruşturma devam ettiği için ayrıntılı açıklama yapmak istemiyor.

Belçika federal savcılığının Temmuz ayından bu yana sürdürdüğü soruşturma kapsamında Cuma günü düzenlenen "Temiz Eller" operasyonunda, Avrupa Parlamentosu'nun 14 başkan yardımcısından biri olan Yunan parlamenter Eva Kaili'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınanlardan birinin, Kaili ile birlikte olduğu belirtilen Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup danışmanı F.G.

Bu ismin, daha önce eski İtalyan parlamenter Antonio Panzeri'nin danışmanlığını yaptığı belirtildi.

Gözaltına alınan diğer kişiler ise, eski İtalyan parlamenter Panzeri, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri olan İtalyan sendikacı Luca Visenti ve bir lobi şirketi yöneticisi.

Baskınlar devam ediyor

Belçika polisinin 16 ayrı noktaya düzenlediği baskınlar sırasında, eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Panzeri'nin evinde yapılan aramada 500 bin eurodan fazla nakit para ele geçirildiği açıklandı.

Bu isimlerin, halen Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar'dan, Avrupa Parlamentosu kararlarını etkilemek için yüklü miktarda rüşvet ve değerli hediye almakla suçlanıyor. AP'nin Ortadoğu ile ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Kaili, Katar konusunda sürekli olumlu açıklamaları ile bilinen bir isim.

Kaili, en son 21 Kasım'da Avrupa Parlamentosu'nda yapılan bir tartışmada, Katar'ın birçok konuda olduğu gibi iş hukuku alanında da öncü olduğunu öne sürmüştü.

Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu, Yunan parlamenter Eva Kaili'nin üyeliğini askıya aldı. Yunanistan'da muhalefetteki Panhelenik Sosyalist Haraket Partisi de (PASOK), Kaili'nin üyelikten ihraç edildiğini duyurdu.

Avrupa'yı sarsan rüşvet skandalında yeni gelişme

AB ve NATO Kosova'daki şiddet olaylarına tepki gösterdi

 

Katar'da Dünya Kupası ilk haftasında 7 binden fazla uçuş gerçekleşti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)