BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEv sahibi ve kiracılar dikkat: Mahkemeden emsal karar!----

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Mahkemeden emsal karar!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Mahkemeden emsal karar!
08 Aralık 2022 - 15:28 www.finansgundem.com

İstanbul'da satılığa çıkarılan daireyi göstermeyen kiracılara, ev sahibi tarafından 'kiralananı göstermeye izin' davası açıldı. Mahkeme, ev sahibini haklı buldu.


İstanbul'da Kadıköy'de yaşayan Berfu ve Kemal Oğuz Cevizli çifti 2019 yılının Eylül ayında Kübra Çöten'in evini kiraladı. Çöten ise bu yıl Temmuz ayında evini satışa çıkarmaya karar verdi. Kararı kiracılarına ihtarname çekerek bildirdi. Satın almak isteyen alıcı adaylarına evi göstermeleri gerektiğini de ekledi. Ancak iddiaya göre evde yaşayan Cevizli çifti evi göstermeye izin vermedi. Bu durum üzerine ev sahibi, alıcı adaylarına evinin gösterilmesi için "kiralananı göstermeye izin" davası açtı.

"İDDİALARIN MUHATABI EŞİMDİR"

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre; Kiracı Kemal Oğuz Cevizli, kira sözleşmesinin ihtarname çekilerek feshedildiğini, eşiyle arasındaki boşanma davası nedeniyle aile mahkemesinin kararı gereği evin eşine tahsis edildiğini söyledi. Kendisinin başka bir evde ikamet etmeye başladığını ve iddiaların muhatabının eşi olduğunu dile getirdi. Eşi ise ikametin bir aile konutu olduğunu belirterek rızası olmadan sözleşmenin feshedilemeyeceğini kaydetti.

MAHKEME EV SAHİBİNİ HAKLI BULDU

İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi davayı kabul etti. Evde keşif de yaparak ev sahibini haklı buldu. Kiracının evi, bakım, satış ya da sonraki kiralama için zorunlu olduğu ölçüde görülmesine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu, bu durumun kiracıya uygun bir süre önce bildirilmesi gerektiğini kaydetti. Ayrıca iki kiracının da sözleşmenin tarafı olduğunu belirtti.

"HAFTADA 2 GÜN EVİ GÖSTERİN" KARARI

Evin bulunduğu noktada yaptığı keşfin ardından mahkeme, evin niteliği, bulunduğu mevkii, satılabilme süresine etkili ekonomik, sosyal durumlar ile özel ve genel etkenleri birlikte değerlendirerek hakkaniyete uygun denge kurduğunu belirtti. Satışın yapılabilmesi için 2 ay süreyle her hafta cumartesi ve pazar günleri 14.00-17.00 saatleri arasında evin alıcı adaylarına gösterilmesine karar verdi. Kiracılar karara itiraz etse de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi itirazı reddetti. Karar kesinleşti.

İrlanda'da konut kiralarında rekor artış

 

Sözleşme imzalarken dikkat: Kiralık ev için 'kefil' şartı!

 

Ruslar ve Araplar kiraları uçurdu

 

Kira artış oranına uymayan ev sahiplerine karşı kiracılar ne yapabilir?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)