BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarEuropol'den 'kripto para' operasyonu! 15 kişi gözaltında----

Europol'den 'kripto para' operasyonu! 15 kişi gözaltında

Europol'den 'kripto para' operasyonu! 15 kişi gözaltında
13 Ocak 2023 - 01:12 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) koordinasyonunda Sırbistan ve Almanya'da düzenlenen "kripto para dolandırıcılığı" operasyonunda 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


Europol’den yapılan yazılı açıklamada, çağrı merkezinden aradıklarını söyleyerek kurbanlarını sahte kripto para sitesi üzerinden dolandıran bir çetenin çökertildiği belirtildi.

Açıklamada, sahte kripto para sitesinden yapılan ilk yatırımlara büyük karlar veren şebekenin, daha sonra kurbanlarını büyük meblağlar yatırmaya yönlendirdiği kaydedildi.

Bu yolla Almanya’daki kurbanlarını yaklaşık 2 milyon avro dolandıran şebekenin İsviçre, Kanada ve Avustralya’da da çok sayıda kişiyi milyonlarca avro zarara uğrattığı vurgulandı.

Yaklaşık 1 milyon dolarlık kripto para bulunan dijital cüzdan, 50 bin avro nakit para ve 3 arabaya el konulan operasyon kapsamında, şebekeye mensup 14 kişinin Sırbistan’da, 1 kişinin de Almanya’da olmak üzere 15 kişinin gözaltın alındığı kaydedildi.

Açıklamada, şebeke tarafından dolandırıldığı halde henüz şikayette bulunmayan çok sayıda mağdurun olduğunun tahmin edildiği bilgisine yer verildi.

Twitter'da 14. ifşa: Rusya Gate Yalanları

 

Kriptoyu bu yıl kesintisiz bir ralli bekliyor olabilir

 

Kriptoda hacim son 24 saatte yüzde 90 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)