BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEuropol'dan çevrimiçi nefret söylemlerine baskın----

Europol'dan çevrimiçi nefret söylemlerine baskın

Europol'dan çevrimiçi nefret söylemlerine baskın
03 Kasım 2020 - 16:30 www.finansgundem.com

Avrupa polisi çevrimiçi nefret söylemine karşı 7 ülkede koordineli baskınlar yaptı.

Avrupa polisi, 'çevrimiçi nefret' ve 'şiddeti kışkırtma'yı önleme ve mücadele kapsamında salı günü 7 ülkede çeşitli adreslere yönelik koordineli baskınlar düzenledi. Söz konusu operasyon, Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) ve Alman savcılar tarafından duyuruldu.

Almanya polisi operasyon kapsamında 83 mekana baskın düzenleyerek cep telefonları ve bilgisayarlara el koydu. Savcılar, 96 zanlının internette yaptıkları nefret içerikli paylaşımlarla ilgili sorgulandığını dile getirdi.

Reuters'ın haberine göre, Renanya-Palatina eyalet savcılığından yapılan açıklamada, şüphelilerden biri Yahudi karşıtı yorumlarda bulunmakla suçlanırken bir diğerinin internette kadın bir politikacıya hakaret ettiği ifade edildi. Alman savcıların öncülüğünde ve Europol'ün koordinasyonunda gerçekleşen baskınlara bu yıl ilk kez İtalya, Fransa, Yunanistan, Norveç, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti de katıldı.

Europol sözcüsü, salı günkü baskınların ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını teşvik eden çevrimiçi yayınlara odaklandığını söyledi.

Almanya, Holokost (Yahudi soykırımı) inkarına hapis cezasının yanı sıra azınlıklara karşı nefreti kışkırtarak iftira, suç işlemeye teşvik ve şiddet tehdidiyle ilgili dünyanın en sert kanunlarına sahip ülkelerden biri.
 

Europol'den seyir halindeki TIR'ları soyan çeteye operasyon

 

Europol: PKK Fransa'yı haraca bağlamış

 

Europol Müdürü: Siber saldırı 150 ülkede 200 bin bilgisayarı etkiledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)