BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEurogrup şartları gevşetti!----

Eurogrup şartları gevşetti!

Eurogrup şartları gevşetti!
16 Mart 2013 - 17:34 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi maliye bakanları İrlanda ve Portekiz'in bağlılıklarını destekleyerek ödüllendirdi

İrlanda ve Portekiz'in kemer sıkma programlarına bağlılıklarını desteklediklerini gösteren Euro Bölgesi Maliye Bakanları, iki ülkenin kurtarma kredilerinin vadesini iki yıl uzatarak, bütçe şartlarını gevşetti.
Bakanlar uzatmaya ilişkin bir detay vermedi. Avrupalı maliye bakanları, detayların Euro Bölgesi'ndeki kurtama paketlerini denetleyen Troyka Heyeti ve Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması'nca çalışılacağını söyledi. İrlanda ve Portekiz'in bütçe şartlarının detayları, Kıbrıs'ın kurtarma programı ile aynı zamanda açıklanacak.
Eurogrup'un Brüksel'de yayınladığı metinde "Eurogrup bakanları, programları uygulama ve uyumluluklarından ötürü İrlanda ve Portekiz'in piyasaya yeniden tam giriş hakkı kazanma ve iyi performans gösteren programlarından başarılı bir şekilde çıkma çabalarını desteklemeye kararlı" ifadelerine yer verildi.
İrlanda ve Portekiz, yükselen borçlanma maliyetlerinin 2010 ve 2011'de iki ülkenin piyasa girişlerini engellemesinin ardından yeniden tahvil piyasalarına dönmeye çalışıyor. İrlanda bu hafta kurtarma yardımı almasından bu yana ilk kez 10 yıllık tahvil sattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)