BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro dolar karşısında 3 ayın yükseğini gördü----

Euro dolar karşısında 3 ayın yükseğini gördü

Euro dolar karşısında 3 ayın yükseğini gördü
24 Haziran 2019 - 16:46 www.finansgundem.com

Euro, Fed beklentilerinin AMB'yi gölgede bırakmasıyla dolar karşısında üç ayın en yüksek seviyesini gördü

Euro Fed'in borçlanma maliyetlerini Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) daha hızlı bir şekilde düşürebileceği yönündeki yatırımcı beklentisinin etkisiyle dolar karşısında üç ayın zirvesine tırmandı.

Euro ABD 10 yıllıklarını tercih eden yüksek faiz yatırımcılarının Almanya tahvillerine yönelmesiyle Mart ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Para piyasalarının beklentisi Fed'in gelecek ay faiz indirimine gideceği yönünde. Buna karşın AMB'nin Eylül ayında Faiz indirmesi bekleniyor.

Euro, AMB Başkanı Mario Draghi'nin geçen hafta gerekli olması durumunda ek parasal teşvik sinyali vermesine karşın beş günlük düşüşünü sonlandırmaya hazırlanıyor.

Dolar ise G – 10 paralarının çoğu karşısında geçtiğimiz hafta değer kaybetti. Doların 10 önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi TSİ 16:10'da 1,186.91 puanda fazla değişmedi. Gösterge endeks 5 günde yaklaşık yüzde 1.34 geriledi.

Euro dolar paritesi Pazartesi günkü işlemlerde 1.1399 ile Mart ortasından bu yana görülen en yüksek seviyeye tırmanmasının ardından 1.1386 'dan işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)