BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi'ne güven arttı----

Euro Bölgesi'ne güven arttı

Euro Bölgesi'ne güven arttı
30 Ocak 2013 - 13:45 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven Ocak'ta beklentinin üzerinde artış kaydetti

Avrupa Komisyonu'nun açıkladığı rakamlara göre Euro Bölgesi'nde yönetici ve tüketici güven endeksi Ocak'ta 87.8 puandan 89.2 puana yükselerek, borç krizindeki bölgenin resesyondan toparlanıyor olabileceği sinyallerine bir yenisini daha ekledi.
Bloomberg anketine katılan 30 ekonomistin medyan tahmini ise ekonomik güvenin 88.2 puana çıkacağı yönündeydi.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi geçtiğimiz hafta ekonomik aktivitenin "çok düşük seviyelerde istikrar sağladığını" söylerken, Almanya Merkez Bankası Bundesbank da Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde 2012'nin sonundaki daralmasından geri sıçramasını bekliyor. Diğer yanda Fransa'da hizmet sektörü üretimi bu ay düşüş kaydetti ve ekonomistler Euro Bölgesi'nin en büyük 2. ekonomisinde ilk çeyrekte resesyon öngörüyor.
Finansal piyasalardaki iyileşmenin iş dünyası güveninde de kendini hissettirmeye başladığını belirten Londra'daki Capital Economics'in kıdemli ekonomistlerinden Jennifer McKeown, ancak bunun oldukça yavaş bir süreç olduğunu ve Euro Bölgesi'nde gerçek bir toparlanma görüldüğünü söylemek için çok erken olduğunu söyledi.
Verinin ardından euro, dolar karşısında büyük bir değişiklik göstermedi ve 1.3530'dan işlem gördü. Stoxx Europe 600 Endeksi ise yüzde 0.2 düşüşle 289.75 puanda seyrediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)