BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEuro Bölgesi'nde şirketlerin kredi talebinin artması bekleniyor----

Euro Bölgesi'nde şirketlerin kredi talebinin artması bekleniyor

Euro Bölgesi'nde şirketlerin kredi talebinin artması bekleniyor
12 Nisan 2022 - 14:14 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'ndeki bankaların, Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak şirketlerin kredi talebinin yılın ikinci çeyreğinde artmaya devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Euro Bölgesi'ndeki bankaların, Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak artan risklerle kredi şartlarını ilk çeyrekte sıkılaştırdığı ve şirketlerin kredi talebinin yılın ikinci çeyreğinde artmaya devam etmesinin beklendiği bildirildi.

ECB, Euro Bölgesi'nde bankaların katıldığı "Banka Kredi Anketi" sonuçlarına ilişkin yılın ilk çeyreğini kapsayan raporu yayımladı.

Rapora göre, Euro Bölgesi'ndeki şirketlerin kredi talebi yılın ilk çeyreğinde artış kaydetti.

ECB'den rapora ilişkin yapılan açıklamada, 2022'nin ilk çeyreğinde şirketlerin kredi taleplerinin işletme sermayesi finansmanı ihtiyacıyla arttığı belirtildi.

Açıklamada, "Bankalar, 2022'nin ikinci çeyreğinde şirketlerin kredi talebindeki net artışın devam etmesini ancak konut kredisi talebinde net düşüş ve tüketici kredisi talebinin de genel olarak sabit kalmasını bekliyor." denildi.

Euro Bölgesi'nde bankaların ilk çeyrekte firma ve konutlara kredi şartlarını sıkılaştırırken, hanehalkına tüketici kredisi şartlarını hafifçe gevşettiği belirtilen açıklamada, bunun, ikinci çeyrekte Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak artan riskler ve gelecekte ECB'den daha az teşvik edici bir para politikası beklentisi nedeniyle sıkılaştırmaya devam edileceği kaydedildi.

Eurosystem'in Euro Bölgesi'ndeki bankaların kredi koşulları hakkında bilgi edinmesini sağlayan ECB'nin "Banka Kredi Anketi", yılda 4 defa yapılıyor. 7-22 Mart'ta yapılan son anket, 151 bankanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Wall Street bankalarında tarihi düşüş

 

Moody's: ABD bankacılık sistemi, istikrarlı kalacak

 

ABD'nin dev bankalarının yatırım bankacılığı gelirlerinde yavaşlama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)