BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEuro Bölgesi'nde şirket kredileri ivme kazandı----

Euro Bölgesi'nde şirket kredileri ivme kazandı

Euro Bölgesi'nde şirket kredileri ivme kazandı
29 Mayıs 2020 - 12:14 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi’nde, geçen yılın aynı dönemine göre mart ayında yüzde 5,5 artış gösteren şirket kredileri nisanda yüzde 6,6 büyüdü

Euro Bölgesi'nde, bankalar başta olmak üzere finans kuruluşları tarafından şirketlere verilen krediler nisanda Kovid-19 krizinde likidite ihtiyacının artmasının etkisiyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 artış gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası, bu yılın nisan ayına ilişkin şirket ve tüketici kredileri aylık artış oranlarını yayımladı. Buna göre nisan ayında finans dışı krediler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 büyüyerek son 11 yılın en yüksek artışını gösterdi. Söz konusu krediler martta ise yüzde 5,5 artmıştı.

Hane halkına verilen krediler de 2019'un aynı dönemine göre yüzde 3 artarken bir önceki aya göre 0,4 düşüş gösterdi. Nisanda geniş para arzı M3 ise yüzde 8,3 büyüyerek, analistlerin beklentisi olan yüzde 7,8’in üstünde kaldı.

Bankalar, korona virüs krizinin başlangıcında şirketlerin ve hane halkının krediye erişimini sıkılaştırmak zorunda kaldığını fakat daha sonra hükümetlerin ve merkez bankalarının Kovid-19 salgının ekonomik etkisini hafifletmeye yönelik attığı adımların banka kredilerini desteklediği belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)